Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Економічний і соціальний розвиток Миргорода у 2017 році
2017-12-12

12 грудня міський голова Сергій Соломаха провів планове засідання виконавчого комітету.  На порядок денний було винесено наступні питання: підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку міста на 2017 рік та проект Програми економічного і соціального розвитку на 2018 рік, проект міського бюджету на 2018-й рік, підсумки виконання плану роботи виконавчого комітету у 2017 році та план  роботи на наступний рік.

З першого питання про підсумки економічного і соціального розвитку за 2017 рік та проект Програми економічного і соціального розвитку міста Миргорода на 2018 рік інформувала начальник відділу економічного прогнозування і туризму Оксана Голуб. Вона відзначила  позитивні зміни в економіці міста, на які вплинули зміни  в Бюджетному та Податковому кодексах.

На стан виконання Програми соціально-економічного розвитку міста Миргорода за 2017 рік суттєво вплинули зміни, внесені в Бюджетний та Податковий кодекси, що дозволило у звітному періоді отримати збільшення надходжень до бюджету міста та, відповідно, забезпечити ефективну життєдіяльність міста та гарантування соціального захисту населення.

Понад 75% сімей міста охоплено системою соціального захисту з питань надання усіх видів соціальної допомоги. За 9 місяців 2017 р. за рахунок субвенції з державного бюджету виплачено  державних допомог та субсидій у сумі 137904,1 тис. грн., що у 1,4 рази більше, ніж за відповідний період минулого року.

Особливе значення для забезпечення виваженої політики соціального захисту відіграє Програма соціального захисту населення м.Миргорода, обсяг фінансування якої у 2015 році становив 373,4 тис.грн., у 2016 році – 2846,6 тис.грн., у 2017 році - 2889,0 тис.грн., що значно підвищило якість життя незаможних верств населення.

Що стосується оплати праці, то, за даним органів статистики, середньомісячна заробітна плата за 9 місяців 2017 року становила 5780 грн., тоді коли за відповідний період минулого року цей показник складав 3770 грн., тобто відбулося збільшення на 53,3%.

Гострою соціальною проблемою в місті залишається погашення заборгованості з виплати заробітної плати, яка станом на 01.10.2017 року становила 2992,1 тис.грн., з них на ДП НАК «Надра України» «Миргороднафтогазрозвідка» - 2825,7 тис.грн., на ДП ДАК «Хліб України» «Миргородський КХП№1» - 30,1 тис. грн., на ТОВ «Миргородм’ясопром» - 106,6 тис.грн., Державний Миргородський гренажний завод – 29,7 тис. грн.

Порівняно з початком 2017 року заборгованість на підприємствах зменшилася на 287 тис. грн. або на 8,2%.

З метою забезпечення реалізації державних гарантій у сфері праці, в тому числі і на право своєчасного одержання винагороди за працю, щодекадно спеціалістами здійснюється моніторинг стану виплати заробітної плати, що дає можливість контролювати стан погашення зарплатних боргів та упереджувати їх виникнення.

Також погашення заборгованої заробітної плати на підприємствах проводиться за рахунок виконання виконавчих проваджень.

Що стосується розвитку підприємництва, то в місті станом на 01.10.2017 року число зареєстрованих фізичних осіб-підприємців складало – 1833 та 177 юридичних осіб.

Загалом, у сфері малого підприємництва працює 4,0 тис. чоловік. Переважний напрямок в підприємницькій діяльності міста продовжує займати торговельно – посередницька діяльність та діяльність у сфері послуг.

Станом на 01.10.2017 року обсяг освоєних інвестицій в основний капітал склав 55,0 млн. грн.

Основними об’єктами інвестицій у 2017 році залишаються промислові об’єкти, санаторно-курортні заклади, об’єкти торгівлі, житлове будівництво та соціально-культурна сфера.

 

У 2017 році продовжилась робота по освоєнню залучених інвестицій та грантових коштів по наступних напрямках.

DemoUkrainaDH – Мінрегіоном схвалено демонстраційний проект "Модернізація теплового району "Авіамістечко" в м.Миргород Полтавської області", у Мінфіні отримано погодження на надання муніципальної гарантії на отримання кредиту ОКВПТГ "Миргородтеплоенерго". По даному Проекту проведено тендерні процедури на визначення підрядників, визначено переможців тендерів, проведено інженерно-геодезичні вишукування місцевості (35,4 тис. грн.), виконано проектні роботи (240 тис. грн.). Загальна вартість проекту 882,0 тис.євро. (в т.ч.: 134 тис.євро – кошти міського бюджету, 448 тис.євро – кредитні кошти, 300 тис.євро – грантові кошти).

Швейцарсько-український Проект DESPRO "Розвиток системи водопостачання в малих містах через покращення діяльності комунальних підприємств" реалізується протягом 2015-2017 років. Проектом виділено 1,8 млн. грн. на модернізацію системи централізованого водопостачання. Проведена робота по розширенню централізованої системи водопостачання шляхом будівництва нового водогону, ліквідації втрат та несанкціонованого розбору води. З міського бюджету виділено 2,8 млн. грн., 0,3 млн.грн – кошти населення та 0,08 млн.грн. – кошти ОКВПВКГ "Миргородводоканал". Роботи були виконані по 13 вулицях міста. 50 абонентів водоканалу, які користувалися водорозбірними колонками забезпечені якісною питною водою, яка проведена у дім кожному користувачу.

Спільний проект ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду". Продовжено роботу по капітальним ремонтам та впровадженні енергоефективних заходів у 6 ОСББ:

  • ОСББ "Миргородська Калина-2016" – капітальний ремонт даху;
  • ОСББ "Мирний 22" – капітальний ремонт даху та мереж водопостачання і водовідведення;
  • ОСББ "Омріяний дворик" – капітальний ремонт даху, заміна дверей та вікон місць загального користування,  заміна проводки у під'їздах;
  • ОСББ "Слави 59-А" – капітальний ремонт даху, заміна освітлення, вікон місць загального користування;
  • ОСББ "Старосвітська, 3" – капітальний ремонт даху, заміна вікон місць загального користування, капітальний ремонт тепломереж;
  • ОСББ "Старосвітська, 8" – капітальний ремонт даху, утеплення фасадів та цоколю, капітальний ремонт відмостки, заміна дверей та вікон місць загального користування.

Загальна вартість проведених та запланованих робіт – 4 млн. грн., з них грантових коштів 1,8 млн. грн., кошти громади 0,3 млн. грн., кошти міського бюджету 1,9 млн. грн.

Проектом введено новий компонент – SMART CITY. У рамках цього компоненту Миргород виграв конкурс на два мікропроекти:

  • спільно з МММГО "За нами майбутнє" - Встановлення системи "SMART RADA  MYRHOROD", що включає технічне обладнання зали, поіменне голосування, онлайн трансляцію засідань, розробку модулю пошуку рішень на сайті міста;
  • спільно з ММГО "Лад і добробут рідному місту!" – "Розумна зупинка – мобільна громада", що включає встановлення GPS-трекерів на міські маршрутки, 4 інформаційні табло на зупинках та 2 розумні зупинки. У табло та зупинки включено прогнозування часу прибуття громадського транспорту до зупинки, вільний Wi-Fi, камери відеонагляду, USB-порти для підзарядки гаджетів, та підземні сміттєві баки на зупинках.

Загальна вартість проведених та запланованих робіт 1,78 млн. грн., з них грантових коштів 1,09 млн. грн., кошти міського бюджету 0,69 млн. грн.

У жовтні 2017 року додано фінансування від ЄС/ПРООН "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду - ІІІ" на енергоефективні заходи для чотирьох ОСББ.

Проект "Реконструкція мосту через річку Хорол, загальною довжиною 116 м по вул. Гоголя у м. Миргороді Полтавської області" направлений на вирішення транспортної проблеми м. Миргорода. Споруда являється головною транспортною артерію, що сполучує дві частини міста. Проект є переможцем загальноукраїнського конкурсу, оголошеним Державним фондом регіонального розвитку. Загальна кошторисна вартість проекту становить 33,4 млн. грн.

По обласному конкурсу проектів розвитку територіальних громад Полтавської області "Будівництво велосипедних доріжок по вулиці Гоголя в місті Миргороді Полтавської області» проведені перерахунок проектно-кошторисної документації,  державна експертиза, тендер, визначено виконавця робіт та вже виконано переважну більшість будівельних робіт. Загальна вартість робіт становить 1000,0 тис. грн.

В 2017 році на капітальний  ремонт  житлового фонду було використано 3047,3 тис. грн., в т.ч.:

  • на капітальний ремонт покрівель житлових будинків –  1632,6 тис. грн. (в т.ч. співфінансування мешканців);
  • на капітальний ремонт інженерних мереж – 101,4  тис. грн.;
  • капітальний ремонт ліфтів   – 446,1 тис. грн;
  • заміна вікон – 19,2 тис. грн;
  • капітальний ремонт фасадів житлових будинків – 848,0 тис. грн. (в т.ч. співфінансування мешканців).

Проводився поточний ремонт по ліквідації аварійних ситуацій на мережах водопроводу та каналізації, заміна старих мереж водопроводу:

  • виконано прочистку каналізаційної мережі вул. Сорочинська – вул. Незалежності і Воскресінська;
  • побудовано водопровідну мережу по провулку Заводському;

- частково виконано будівництво водопровідної мережі по вул. Зоріна;

- виконано реконструкцію водопровідної мережі по вул. Котляревського;

- виготовлено проектну документацію на реконструкцію каналізаційної насосної станції №2 по вул. Гоголя з використанням енергозберігаючого насосного обладнання та на будівництво двох мулових майданчиків.

Значна робота в місті в 2017 році  проведена  по об’єктах дорожньо-мостового господарства міста. Це капітальні та поточні ремонти доріг, тротуарів, внутрішньобудинкових проїздів, тротуарів та доріжок, капітальні та поточні ремонти об’єктів благоустрою. На 2017 рік  на капітальний ремонт доріг та тротуарів в місті виділені кошти в сумі 10 929,089 тис. грн., з яких  9 368,4  тис. грн. вже використано. Виконані роботи з капітального ремонту доріг по вулицях Раскової, Гуріна, Гурамішвілі, Висоцького, Д.Озеро, Озерній, дороги з тротуаром по вул. Іващенка (від вул. Троїцької в сторону парку «Дружба»), провулку Спартаківському, провулку Кабачка, дорожні розв'язки  біля шляхопроводу.  Розпочаті та  планується виконати роботи по капітальному ремонту тротуару по вул. Робітничій (від №29 до вул. Раскової),  капітальному ремонту дороги по вул. Свидницького(від вул. Висоцького в сторону вул. Мінзаводської),  капітальному ремонту дороги по вул. Почапці від №46 до №62, капітальному ремонту дороги по вул. Космонавтів. По двох об’єктах: капітальний ремонт дороги по вул. Т.Бульби від №19 до №37 та капітальний ремонт дороги по вул. Чумацькій від №44 до №58  виділені кошти з міського бюджету на умовах співфінансування мешканців. В 2017 році з обласного бюджету була виділена субвенція на капітальний ремонт дороги по вул. Раскової в сумі 500,0 тис. грн. Майже на 95 відсотків проведені роботи з поточного ремонту доріг та тротуарів в місті з асфальтобетонним покриттям, куди були передбачені кошти міського бюджету в сумі 3120,5 тис. грн. Частково виконані роботи  з  поточного ремонту доріг з щебеневим покриттям: виконані роботи в мікрорайоні Почапці, Мінзаводський, Лісок, Спортивний. Також  практично в повному обсязі виконані  роботи з поточного та капітального ремонту внутрішньо будинкових проїздів.

 

В поточному році значні кошти з міського бюджету виділені на будівництво та реконструкцію  спортивних споруд в місті. Продовжуються роботи по реконструкції стадіону «Старт». В цьому році вже замінені вікна на металопластикові, продовжуються загальнобудівельні роботи західної трибуни.

Побудовано спортивні майданчики з штучним покриттям на території стадіону «Старт» та на території ЗОШ №9 по вул. Перемоги,11. В стадії розробки знаходяться проекти по реконструкції котельні стадіону «Старт», капітальний ремонт вхідної групи з влаштуванням благоустрою прилеглої території  стадіону «Старт».  На всі вищезазначені  об’єкти з міського бюджету виділені кошти в сумі  3 619,00 тис. грн.

В 2017 році  продовжувалися роботи з будівництва велопарковок в місті. Всього встановлено вісім велопарковок в т.ч.  на території ЗОШ №9, біля управління соціального захисту населення, біля «Укрпошти», біля центральної поліклініки, по вул. Воскресінській (зі сторони магазину «Велс»), по вул. Я.Усика (з боку будівлі «Торгівельний центр МИР»),  біля центральної бібліотеки та біля районної бібліотеки.

Виготовлена та пройдена експертиза проекту по об’єкту «Реконструкція побутових приміщень спортивного залу будівлі Станції юних туристів по вул. Сорочинській, 88/205 в м. Миргород Полтавської області».  Виготовлена проектно-кошторисна документація по реконструкції центру естетичного виховання  по вул. Грекова,5. В стадії розробки знаходяться проектно-кошторисні документації по реконструкції старої будівлі школи №1 під школу мистецтв по вул. Гоголя,173/2 та реконструкція будівлі фільмобази під громадський центр культури по вул. Сорочинській, 241. По всіх трьох вище перелічених об’єктах роботи розпочнуться у 2018 році.

Проведено будівельні роботи по ремонту покрівель, інженерних мереж, заміни вікон у загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів на суму 9,2млн.грн.

 Також доповідач презентувала програму економічного і соціального розвитку міста на 2018-й рік.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 17 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]