Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
"Доступні ліки" в Миргороді
2017-11-28

Урядова програма «Доступні ліки» почала діяти з квітня 2017 року. За цей час міські жителі отримали ліки від серцево-судинних захворювань, діабету другого типу та бронхіальної астми на суму 930733,00 грн. За час дії програми люди, які потребували  безкоштовних ліків, стали частіше звертатися до сімейних лікарів, і це сприяє запобіганню захворюваності та ранньому виявленню проблем зі здоров’ям.

Комунальний заклад «Центр первинної медико-санітарної допомоги» є одним із розпорядників бюджетних коштів, які користуються субвенцією за урядовою програмою «Доступні ліки». На даний час виписано рецептів сімейними лікарями для жителів міста 15132, із них забезпечено ліками – 10730. Безкоштовними ліками охоплено  84,6%  хворих  від річного плану (обласний показник - 68%).

У програмі «Доступні ліки» задіяно вісім аптечних закладів міста. Для зручності в кожній аптеці опрелюднено перелік ліків, які реалізуються за безкоштовними рецептами. В медичних закладах міста наявні інформаційні стенди та плакати з роз’ясненнями для пацієнтів.Сімейні лікарі та середній медичний персонал постійно проводять роботу на своїх дільницях про можливість отримати ліки безкоштовно.

Керівниками КЗ «Центр ПМСД» постійно ведеться моніторинг наявності лікарських засобів  в аптечній мережі міста. Міністерство охорони здоров'я опублікувало оновлений список препаратів, які можна отримати безкоштовно за програмою «Доступні ліки».

В оновлений реєстр ліків увійшло 199 препаратів 43 виробників, з яких 21 виробник країн ЄС, 17 – України, 4 – Індії, 1 – Ізраїлю.

У новому реєстрі стало на 33 позиції більше для пацієнтів, які хворіють на серцево-судинні захворювання, 5 – на діабет II типу, 4 – бронхіальну астму в порівнянні з попередніми місяцями.

Для того, щоб взяти участь у програмі, треба звернутися до свого сімейного лікаря, отримати правильно виписаний рецепт та обміняти його на ліки безкоштовно або з незначною доплатою в аптеці з позначкою «Доступні ліки».

Ніна Коркішко,

радник міського голови зпитань

медичного обслуговування населення

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]