Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Дорога в безсмертя Дмитра Коряка
2016-10-07

Сьогодні соціально значущі видання набувають особливого змісту. Патріотичне виховання, пробудження любові до своєї землі зараз актуальне як ніколи. А ще актуальнішою повсякчас є людська пам'ять і повага.Саме тому Миргородська міська бібліотека для дорослих запрошує всіх охочих прочитати книгу «Дорога в безсмертя: Дмитро Коряк».

Це видання присвячене памяті нашого земляка-миргородця, майданівця, бійця полку «Азов» Дмитра Коряка, який загинув смертю хоробрих у війні на Сході.

Майбутній герой народився в Миргороді 25 квітня 1989 року. Закінчив МСШ І-ІІІ ступенів № 5 і вступив до Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка, який закінчив 2011-го за спеціальністю «Технологія машинобудування». З грудня 2013-го року і до кінця Революції гідності перебував у Києві, був учасником Полтавського Майдану. У серпні 2014 року пішов на війну добровольцем у складі полку спеціального призначення «Азов». Мав позивний «Брат». Героїчно загинув 11 лютого 2015 року під час операції з визволення селища Саханка поблизу Маріуполя. В нього залишилися батьки Тамара Олексіївна та Володимир Федорович. 14 лютого 2015 року його поховали як Героя України на Алеї Героїв Полтавського центрального міського кладовища.

Книга-реквієм «Дорога в безсмертя: Дмитро Коряк» була видана до річниці загибелі воїна. Упорядник видання – полтавська поетеса Надія Гринь, яка знала Дмитра особисто і прагнула увічнити пам'ять про нього. Таке до болю коротке життя героя увиразнюють спогади мами, друзів, однопартійців зі «Свободи», майданівців, бойових побратимів. У книзі багато поезій, присвячених Дмитрові Коряку. Та особливо вражають фотографії, надані мамою героя, на яких різні моменти цього блискавичного життя: Дмитро-школяр, потім студент ПНТУ, потім – Майдан у Полтаві і Києві. І ось – уже в камуфляжі.

Ця книга – реквієм та водночас добра згадка про нашого земляка, який загинув у 25, виборюючи цілісність нашої держави. Тепер на фасаді його рідної школи № 5 висить меморіальна дошка, ще одна – на університеті. Його ім’ям називають вулиці. Але ніхто вже не поверне матері сина, численним друзям – «Брата». Давайте принаймні пам’ятати Дмитра Коряка, який не шкодував свого життя заради майбутнього своєї Батьківщини.

Маргарита ОЛІЙНИК-ЛОКАЙ,

бібліограф Миргородської міської

публічної бібліотеки для дорослих ім. Д. Гурамішвілі

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]