Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Допомога виборцю: як змінити місце голосування
2019-02-21

2019-й – рік загальнонаціональних президентських і парламентських виборів. Згідно з Конституцією право обирати і бути обраним – одне з ключових прав громадян України. Саме тому Міністерство юстиції спільно з Центральною виборчою комісією дало старт ініціативі «Я МАЮ ПРАВО ОБИРАТИ», яка реалізовується в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!»

Тридцять першого березня 2019 року відбудуться чергові вибори Президента України. Взяти участь у голосуванні є невід’ємним правом кожного громадянина, яке гарантоване Конституцією України. Реалізувати своє право виборець може відповідно до адреси, за якою зареєстровано його місце проживання, на відповідній виборчий дільниці. Однак трапляються випадки, коли у день виборів громадянин знаходиться у іншій місцевості та не має можливості прибути на відповідну виборчу дільницю. Такі обставини не є перешкодою для реалізації свого права обирати.

Для того щоб тимчасово змінити свою виборчу адресу, перш, за все, потрібно мати поважну причину. Це може бути відрядження, постійне проживання не за зареєстрованим місцем проживання, робота, навчання у іншому населеному пункті, перебування у санаторії чи на лікуванні тощо. Отримавши документ, що підтверджує відповідні обставини (це може бути довідка з місця роботи, місця навчання, лікувального закладу та інші), виборцю необхідно звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців та подати заяву про тимчасову зміну місця голосування із зазначенням дільниці чи адреси, за якою він бажає проголосувати. Заява подається особисто, при собі необхідно мати документ, що посвідчує особу, це може бути паспорт громадянина України, тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України), для військовослужбовців це може бути військовий квиток. До заяви додається документ, що підтверджує обставини, за яких виборець не має можливості проголосувати за адресою реєстрації місця проживання. Особам, місце проживання яких зареєстровано на тимчасово-окупованих територіях, подавати підтверджуючих документів не потрібно.

У випадку звернення до органу ведення Реєстру виборця, в якого немає зареєстрованого місця проживання, йому пропонується визначити свою виборчу адресу за погодженням із центром обліку, який відповідно до закону веде облік бездомних осіб, або соціальною службою, у складі якої утворено структурний підрозділ для ведення обліку бездомних осіб.

  Інформацію про своє включення до Державного реєстру виборців можна перевірити на електронному ресурсі «Особистий кабінет виборця».

 

Якщо у Вас виникли якісь питання виходячи зі змісту даної статті або інші, що потребують юридичної консультації, звертайтесь у Миргородське бюро правової допомоги, що  знаходиться за адресою м. Миргород, вул. Гоголя, 165, каб. №9, 10. Години праці з 09.00 до 18.00 окрім вихідних та святкових днів, контактний телефон (05355) 5 09 21. Консультації БЕЗКОШТОВНІ для всіх.

               

 Інформація підготовлена колективом

 

Відділу «Миргородське бюро правової допомоги»

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]