Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Допомога від держави й області
2017-02-15

У цьому році, як і раніше, українці зможуть отримати державну безповоротну фінансову допомогу на впровадження енергоефективних заходів у розмірі: 20% - на придбання "негазових" котлів, 35% - для утеплення індивідуального житла, 40% - для ОСББ і 70% - для отримувачів субсидій, які входять у склад цих ОСББ. Окрім державної підтримки на енергоефективні заходи можна отримати й обласну підтримку. Так, з 2015 року в Полтавській області діє Програма підтримки об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів Полтавської області для виконання заходів з енергозбереження на 2015 - 2020 роки.

Ця Програма є  спеціалізованою та орієнтованою на підвищення ефективності і зменшення обсягів використання енергетичних ресурсів населенням. Основним завданням Програми є впровадження енергозберігаючих заходів шляхом залучення коштів населення, через механізм кредитування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельних кооперативів. Програма розрахована на 6 років і виконується у два етапи: 2015-2017 роки - перший етап, 2018-2020 роки - другий етап.

Суть механізму полягає в тому, що обласний бюджет відшкодовує позичальникам 10 відсотків річних у національній валюті за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження та на заходи, орієнтовані на використання альтернативних до газу джерел енергії (перелік заходів визначений). На 2017 рік на ресурсне забезпечення регіональної цільової програми з обласного бюджету передбачено 1,0 млн.грн.

Відповідно до цього механізму, відшкодування відсотків здійснюється на підставі генерального договору про співробітництво між головним розпорядником коштів обласного бюджету, передбачених на фінансування заходів з енергозбереження, та кредитно-фінансовою установою.

Програмою визначено Перелік документів, які необхідні для відшкодування відсотків за користування кредитом та Порядок відшкодування відсотків за кредитами, залученими ОСББ та ЖБК на впровадження енергозберігаючих заходів.

Здійснення програмних енергоощадних заходів стане надзвичайно ефективним процесом. Це відчутно стане тоді, коли в режимі самоокупності споживання енергії на побутові цілі та цілі опалення значно буде зменшено. Кінцевою метою енергоощадної політики в житлово-комунальному господарстві є скорочення витрат на утримання та експлуатацію житла. Адже, будинки всіх типів є найбільшими споживачами енергії.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]