Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
До уваги пасічників та споживачів меду!
2020-02-21

Миргородське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області звертає увагу пасічників та споживачів меду на те, що з 06.02.2020 набрав чинності наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 19.06.2019 № 330 «Про затвердження Вимог до меду», в якому регламентується склад меду. Так фруктози та глюкози в квітковому меді повинно бути не менше ніж 60г/100г, вміст сахарози для всіх видів меду не більше 5г/100г, вміст вологи для всіх видів меду не більше 20%(при більшій вологості відбувається бродіння меду), активність фермента діастази в якісному меді всіх видів має становити не менше ніж 8 одиниць.

Любителі рідкого меду повинні зважати на те, що доброякісний мед після викачки зі стільників має властивість кристалізуватись протягом  кількох тижнів або місяців, тож після кристалізації для отримання рідкого меду виробники розігрівають його, а при неправильному режимі розігрівання в результаті перевищення рекомендованої температури в меді  збільшується вміст шкідливої речовини гідроксиметилфурфуролу (ГМФ) та відбувається руйнування біологічно активних речовин. Для всіх видів меду (крім меду для кондитерських виробів) ГМФ не повинен перевищувати показник у 40 мг/кг.

Мед вважається монофлорним (з одного виду рослин), якщо в ньому переважають пилкові зерна одного виду рослин у кількості не менше ніж 30% для всіх видів меду, а для меду з акації та липи – не менше ніж 20%. Мед вважається поліфлорним (з кількох видів рослин),  якщо він містить пилкові зерна кількох видів рослин у кількості не менше ніж 30% для всіх видів меду, а для меду з акації та липи –  менше ніж 20%.

Текст даного документа можна знайти у відкритих джерелах в мережі інтернет.

Принагідно нагадуємо про обов’язкову реєстрацію потужностей операторів ринку, в тому числі й пасік.

Богдан Середа,

Миргородське міськрайонне управління ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]