Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
До уваги керівників закладів громадського харчування
2019-02-27

Миргородське міськрайонне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області звертає увагу операторів ринку харчових продуктів щодо вимог харчового законодавства. На сьогодні харчове законодавство ґрунтується на двох базових законах – «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та Закону «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин». 

  З 20 вересня 2019 року закінчується перехідний період для операторів ринку харчових продуктів (малих потужностей) щодо обов’язковості застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (системи НАССР). Система НАССР є науково обґрунтованим підходом, що дозволяє забезпечувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації і контролю небезпечних чинників.

Заклад громадського харчування відноситься до малої потужності, якщо він сукупно відповідає наступним критеріям:

- постачає харчові продукти кінцевому споживачу;

 - має не більше ніж десять осіб робочого персоналу;

 - займає площу не більше ніж 400 м 2.

   Деякі оператори ринку хибно думають, що система НАССР - це пакет документів, які можна придбати і таким чином закрити питання щодо дотримання вимог законодавства. Наголошуємо, що перевірятимуть саме впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, а не лише ведення документації.

  Відповідно до чинного законодавства України оператори ринку зобов’язані розробляти, вводити в дію та застосовувати постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, а також забезпечувати належну підготовку з питань застосування постійно діючих процедур, що базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках, осіб, які є відповідальними за ці процедури, під час виробництва та обігу харчових продуктів.

   Невиконання визначеного законом обов’язку щодо впровадження на потужностях постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб у розмірі тридцяти мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб-підприємців – у розмірі п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат.

Контроль за реалізацією Закону України щодо впровадження постійно діючих процедур заснованих на принципах НАССР покладено на Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

 

Миргородське міськрайонне управління

ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 березня 2024 року

Сплачуємо борги до бюджету громади!

     
     
Оголошення

Змінено час засідання виконавчого комітету

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 березня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]