Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
До уваги батьків!
2019-04-18

Для взаємного порозуміння між батьками дітей, які відвідують дошкільні навчальні заклади та персоналом ДНЗ з метою профілактики вірусних інфекцій, дотримання повітряно-теплового режиму в ДНЗ доводимо до Вашого відома вимоги Санітарного регламенту для дошкільних навчальних закладів (затверджено Наказом Міністерства охорони здоров'я України 24 березня 2016 року № 234, зареєстровано в Міністерстві юстиції України14 квітня 2016 р. за № 563/28693.

VI. Повітряно-тепловий режим

1.  Оптимальною температурою у групових осеред­ках дошкільних навчальних закладів є +19-23° С. У залах для занять му­зикою та фізичною культурою  +18-19° С. У теплих переходах — не менше +15° С.

У приміщеннях, що займають кутове положення або знаходяться в торці будівлі дошкільного навчального закладу, температура повітря повинна бути не менше+21° С

Кімнатні термометри мають бути розміщені на внутрішній поверхні кожного приміщення, де перебувають діти, на рівні 0,8-1,2 м від підлоги залежно від зросту дітей.

2.  Природна вентиляція приміщень дошкільних на­вчальних закладів здійснюється через вентиляційні канали. Окремі системи вентиляції повинні бути в хар­чоблоці, ізоляторі, роздягальнях, туалетних кімнатах.

За відсутності дітей приміщення дошкільних навчальних закладів повинні періодично провітрювати­ся. Ефективним є наскрізне або кутове провітрювання. Забороняється провітрювання через туалетні кімнати. Тривалість провітрювання залежить від температури зовнішнього повітря, напрямку вітру та ефективності роботи опалювальної системи. Наскрізне провітрювання має проводитися кожні 1,5-2 години з тривалістю не менше 10 хвилин. У спальнях наскрізне провітрювання здійснюється до та після сну дітей.

3. У холодну пору року провітрювання повинно бути закінчене не пізніше ніж за 30 хвилин до приходу дітей із занять або з прогулянки і за 30 хвилин до сну. Під час сну може бути забезпечено доступ свіжого повітря з одного боку приміщення, але за 30 хвилин до підйо­му дітей його припиняють. Після короткочасних прові­трювань допускається зниження температури повітря у групових осередках до +19° С для дітей 4-5 років і до + 18° С для дітей старше 5 років.

У теплу пору року в приміщеннях із постійним перебуванням дітей забезпечується широкий доступ свіжого повітря, а саме через однобічну аерацію приміщень у присутності дітей. Денний і нічний сон має бути при відкритих вікнах, фрамугах, кватирках за відсутності протягів.

4.  Відносна вологість повітря в приміщеннях, де перебувають діти, повинна бути в межах 40- 60 %.

5. Прогулянки на відкритому повітрі повинні проводитися не рідше 2 разів на день. Оптимальний час перебування на відкритому повітрі — 3,5-4 години на день з достатньою руховою активністю. Основними причинами скорочення тривалості перебування на свіжому повітрі є погіршення самопочуття, порушення стану здоров'я дітей, ускладнення метеоумов.

6.   Прогулянки на вулиці дозволяється проводити при температурі повітря не нижче -16° С

 

Адміністрації дошкільного навчального закладу з врахуванням цих вимог рекомендуємо розробити в кожній групі графіки провітрювання приміщень та розмістити їх в доступних для батьків місцях.

 

                                                             Миргородське міськрайонне управління

                                                             Головного управління Держпродспоживслужби

                                                             в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]