Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Децентралізація: добровільне приєднання громад
2018-06-05

Сільським громадам пропонують добровільно приєднатися до міських. До 2020 року держава пропонує зробити реформу без організації виборів, як це відбувається у інших об'єднаних громадах. Необхідно лише бажання обох сторін та ухвалене відповідними радами рішення.

Такий процес передбачає підписаний Президентом Закон (ч.1, 2 ст. 5, ст.ст. 81-83 Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад", Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад" щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст республіканського Автономної Республіки Крим, обласного значення", п. 20 ч. 4 ст. 42, ст. 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”).

Ще 11-го травня поточного року відбулася розширена нарада за участі міської та районної влади, селищних та сільських голів, під час якої очільник міста Сергій Соломаха повідомив про те, що Миргород як місто обласного значення має право запропонувати ініціативу добровільного об'єднання прилеглим громадам і, як наслідок створити Миргородську міську об'єднану територіальну громаду, та дав старт цьому процесу. Після оприлюднення розпорядження міського голови Сергія Соломахи про ініціювання добровільного приєднання територіальних громад (№28-р від 11.05.2018 р.) проходить громадське обговорення. У кожній громаді села чи селища так само буде обговорюватися ця перспектива, згодом буде ухвалено рішення про бажання чи не бажання увійти до складу Миргородської об'єднаної територіальної громади із центром у місті Миргород.

Провівши нараду за участі секретарів рад мікрорайонів, секретар міської ради Наталія Гирка звернулася до них з проханням поінформувати жителів  про ідею приєднання прилеглих сільських територій до міста та долучитися до обговорення цієї теми. Експерти з питань децентралізації надають консультації з даної тематики. У Миргороді поставити запитання можна за телефоном (05355) 5-21-44.

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]