Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Дешева рибка - дорога юшка
2015-04-08

Віднедавна у нашому місті створений і плідно працює Миргородський рибальський клуб, який об'єднав 59 рибалок на чолі із палким шанувальником природи Валентином Скрипником. Найголовнішими своїми завданнями члени клубу вважають розвиток риболовного спорту серед дітей, боротьбу з браконьєрством та підтримання річки Хоролу у належному стані. І, слід відзначити, успішно справляються з ними.

Ми проводимо конкурси не тільки серед дітей, а й серед членів нашого клубу, надаємо всіляку допомогу в їх організації відділу молоді, спорту і сім'ї міської ради, - долучився до розмови і заступник голови клубу Сергій Колосов. - У лютому, наприклад, допомогли провести змагання із зимового лову риби на мормишку, яке пройшло чудово і на достойному рівні. Звісно, змагалися за бальною шкалою і, як годиться, з призами, кашею, рибною юшкою…

Так само цікаво й успішно члени клубу провели дитячі змагання з рибної ловлі, присвячені Дню Незалежності України. Було сформовано дві вікові групи із 28 учасників: діти 6 - 10 і 10 - 16 років. У минулому році  також було проведено змагання і серед членів клубу "Хижак 2014". Усе пройшло на високому рівні, й ніхто не лишився без риби, а переможці отримали заслужені призи від спонсорів змагань. За що їм щира подяка. Результати змагань члени клубу висвітлюють у форматі стінних фотогазет, які розміщені в магазині "Спорт. Туризм. Риболовля", що знаходиться в м. Миргороді, по вул. Кашинського, 5-А.

- За минулу осінь члени нашого клубу зібрали браконьєрських сіток по Хоролу і в найближчих водоймах близько 4,5 кілометрів, які були описано і знищено, - розповідає Валентин Скрипник. - А беззаперечним підтвердженням тому є відео зйомка і фото, ці матеріали зберігаються у наших архівах. Хотілось би також відзначити, що на водоймі Хоролу, у районі Острова, з минулої осені ми допомагаємо викопати маточник для заповнення його мальком. А 19 березня у нас був суботник, під час якого за допомогою лісівників посадили близько 100 дерев, прибрали прилеглі території в межах своїх можливостей і закінчили створення маточної водойми. У перспективі плануємо запустити сюди личинки коропа, а восени, якщо нам удасться, то будемо заселяти рибою і  річку Хорол.

- На нинішній рік, окрім запланованих змагань, найголовніше наше завдання - боротьба із браконьєрством, - продовжує розмову Сергій Колосов. - Для координації дій у цьому плані налагодили зв'язок із Полтавською рибінспекцією, познайомилися із рибінспектором, який курирує водойми Миргородщини, і отримали від нього всіляку підтримку. У боротьбі із браконьєрами нам допомагають також члени спілки ветеранів Афганістану, ветерани-десантники, небайдужі жителі Миргорода. Усі рейди проводимо виключно в присутності одного чи двох міліціонерів. Одним словом, діємо за принципом: якщо ми не наведемо порядку на нашій річці - його не наведе ніхто. А порядок ой як треба наводити! Бо якщо все залишити так, як є, - нашим дітям і онукам риби, мабуть, не дістанеться.

Тож з метою забезпечення охорони та збереження в належному стані середовища перебування, шляхів міграції і місць природного відтворення (нерестовищ) риби наказом "Полтаварибохорони" встановлено терміни заборони на ловлю риби у весняно-літній період нересту з 1 квітня до 20 травня 2015 року. На цей період у нерестовищах заборонено пересування всіх плавучих засобів, окрім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів. Любительський лов риби дозволено лише однією поплавковою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом з блешнею з берега в межах населених пунктів, за винятком місць нерестовищ. А на тих, хто знехтує цією забороною, чекають солідні штрафи: за одну рибину незалежно від розміру і ваги, якщо це верховодка, в'юн, карась сріблястий, окунь - 17 грн.,  краснопірка - 68 грн., лин - 119 грн., плітка - 85 грн., сом - 425 грн., щука - 340 грн., рак  - 25,5 грн.

Кажуть же, дешева рибка, та дорога юшка.

Віра ЯВТУШЕНКО

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]