Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Держекоінспекція Полтавської області посилює роботу щодо захисту ранньоквітучих рослин
2016-02-29

Кожну весну Держекоінспекція звертається до громади із закликом проявляти екологічну свідомість – не купувати, не продавати і просто не зривати весняних квітів, що стане значним вкладом у збереження унікальної української природи.

Ця тимчасова спокуса не повинна перемагати розсудливість, адже первоцвіти занесені до Червоної книги України і знаходяться під загрозою винищення.
  Держекоінспекція у Полтавській області з наближенням весняно-літнього періоду посилила заходи щодо ранньоквітучих рослин. З метою запобігання незаконного придбання, розповсюдження квітів розпочато роботу з ГУ НП України в Полтавській області, Полтавським обласним управління лісового та мисливського господарства. Проводиться затвердження Плану оперативних спільних заходів реагування на порушення природоохоронного законодавства під час використання об’єктів рослинного світу в 2016 році. Буде проводитися оперативна робота, зосереджена в місцях збору, транспортування та збуту рослин, шляхах перевезення та в пунктах пропуску через державний кордон.
  Додатково зазначимо, що до Червоної книги України занесені, зокрема, такі ранньоквітучі рослини – підсніжник білосніжний, підсніжник складчастий, підсніжник Ельвеза, горицвіт весняний, рябчик малий, шафран сітчастий, тюльпан дібровий; до переліку видів рослин, які не занесені до Червоної книги України, але є рідкісними або такими, що перебувають під загрозою зникнення на території Полтавської області, відносяться: проліска сибірська, проліска дволиста, конвалія звичайна, первоцвіт весняний, сон широколистий. До причин зміни чисельності вищесказаних рослин відносять: масове зривання на букети, переважно для продажу, викопування цибулин, рекреаційне навантаження.
  Нагадуємо, за порушення вимог природоохоронного законодавства передбачена відповідальність за ст. 88-1 ч. 1, ч. 2 та ст. 90 КупАП.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]