Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
День перемоги в мікрорайоні «Спортивний»
2019-05-09

Найзапекліші бої за визволення міста Миргорода були на околицях. Тому так багато братських могил у нашому мікрорайоні в ім’я життя. Ми шануємо живих ветеранів, які приїжджають уклонитися своїм полеглим побратимам. 

Ось і цього 9 Травня вони зустрілися біля Стели Визволителям, до оновлення й благоустрою якої причетний приватний підприємець Гарячкін Д.В. Величезну роботу провів і голова Миргородської спілки ветеранів Вертелецький В.Ю., який і виступив із привітанням та словами вдячності тим, хто захистив нас від нациських убивць. Покладанням квітів та хвилиною мовчання вшанували полеглих у боях присутні біля Братської могили на вул. Ломиковського.

Найтрагічніша сторінка війни в нашому місті – масовий розстріл єврейських родин. Стоїть Скорботна мати, нагадуючи живим про безвинно пролиту кров, закликаючи й заклинаючи людей бути людьми. По краплині, по камінчику збирають сучасники пам'ять про розстріляних і передають її нащадкам. Організовувати вшанування полеглих допомогли Рутгайзер М.Л., Жаркова Л.І., адміністрація й працівники санаторію ім. М.В. Гоголя, директор ПТУ №44 Мокрій Р.М., викладачі та працівники цього училища Немає й не буває трагедії однієї нації – це пам'ять, біль і горе всього народу України.

         Багато мешканців прийшло й на мітинг до Братської могили в парку «Дружба». Ми вдячні адміністрації й студентам художньо-промислового коледжу. Лунають слова – реквієм, не в одного із присутніх забриніли сльози. Це сльози очищення, сльози пам’яті й совісті.

Рада мікрорайону «Спортивний» висловлює вдячність міському голові Соломасі С.П., членам виконавчого комітету, депутатському корпусу, секретарю міської ради Гирці Н.О., організаційному відділу, особисто депутатам мікрорайону Залєському О.В., Ручці М.А., Фененко В.В., які організували свято Перемоги.

         Історики пишуть – переписують історію на столі – ми ж пишем кров'ю на своїй землі. Братські могили, стели, монументи – це листи пам’яті нам, живим, бо у безпам’ятних немає майбутнього.

         Тому дякуємо всім, хто причетний до організації свята в мікрорайоні. Це завдяки нашій спільноті ніхто не забутий і ніщо не забуте.

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]