Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
День пам’яті Давида Гурамішвілі
2019-08-02

Кожного року 01 серпня грузини і українці вшановують пам’ять відомого грузинського класика, філософа, полум’яного патріота, вчителя, одного з великих митців, грузинського діяча Давида Гурамішвілі. У затишній залі Миргородського літературно-меморіального музею, що носить його ім’я, зібралися підопічні Територіального центру, що є прихильниками творчості Д.Гурамішвілі, аби вшанувати пам’ять і згадати добрим словом видатного поета 18 століття, що народився в Грузії, але талант якого в повну силу розквітнув в Україні, зокрема, і на миргородській землі. 

Директор музею Тетяна Георгіївна Діденко запалила свічку пам’яті, аби його душа відчула любов і вдячність нащадків та згадала теплими словами нашого славетного земляка. Тетяна Георгіївна розповіла, що у 1969 році було відкрито Миргородський літературно-меморіальний музей, присвячений творчості Д.Гурамішвілі. Ініціатором відкриття був поет Микола Бажан. Сьогодні музей є одним з осередків культурного життя міста. Це місце, де живе і співпрацює минуле і сучасність. Це свідчення глибокої поваги до грузинського народу. Музей виконує свою почесну місію- об’єднує народи, збагачує культуру українців і грузинів та створює між ними дружні стосунки, які останнім часом особливо зміцнилися.

Доля привела Давида Гурамішвілі на українську землю не з його волі, але його талант розкрився саме на Миргородщині. Народившись у Грузії, він брав участь у багатьох війнах, що велись на їхній території. Д.Гурамішвілі був змушений покинути свій рідний край. Його зарахували рядовим грузинського гусарського полку. Також  йому були подаровані земля і маєток у Миргороді. Тут він прожив все своє життя і більше ніколи не відвідав рідної Грузії, але зберіг свою любов до Батьківщини.

Грузинська культура та традиції достатньо відомі і популярні в Україні, а особливо кухня, свята, пісні. Тому окрасою заходу став виступ тріо «Намисто», в якому активну участь взяла талановита студентка Університету третього віку Раїса Іванівна Карюк. Присутнім заходу дуже сподобалися пісні «Тбілісо» і «Суліко» у їхньому виконанні. Наприкінці заходу підопічні Територіального центру виконали пісню «Многії літа», що приємно вразила всіх гостей і учасників заходу.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]