Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Чи потрібен у Миргороді "сухий закон"? Запрошуємо до обговорення
2016-10-05

Для попередження та профілактики злочинності в місті рішенням Миргородської міської ради з 29 червня 2011 року у Миргороді встановлено обмеження торгівлею алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у нічний час з 23.00 до 08:00. Коментуючи документ міський голова Сергій Соломаха зазначає, що відповідне рішення розроблено у відповідь на численні вимоги громадян з метою зменшення кількості правопорушень у нічний час, зниження на території міста Миргорода рівня алкоголізму, перш за все молодіжного, підвищення ефективності боротьби з незаконним продажем алкоголю, підвищення загального рівня здоров'я жителів міста. Заборона  алкоголю в у нічний час діє всюди, крім закладів ресторанного господарства.

"Сухий закон" введено і в інших містах України. Нещодавно таке рішення прийняла Київська міська рада. Разом з тим, виробники та підприємці стверджують, що подібні рішення порушують закон, зазнаючи що ці рішення ухвалені з порушенням вимог чинного законодавства, і місцеві ради перевищили свої повноваження. Зокрема, зазначають вони, згідно з постановою Кабміну "Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями", режим роботи спеціалізованих магазинів, спеціалізованих відділів, секцій встановлюється суб`єктом господарської діяльності за узгодженням з органами місцевого самоврядування, але не в односторонньому порядку – органами місцевого самоврядування.

Рішення Миргородської міської ради щодо заборони продажу спиртного в нічний час оскаржив мешканець Кременчука. Поки триває судова тяганина, позиція міської ради залишається незмінною,- зазначає Сергій Соломаха. "Миргород дотримується загальносвітової тенденції. Подібні обмеження діють у багатьох країнах світу і в багатьох містах України. Ініціатива була подана громадою через величезну кількість скарг на пиття алкогольних напоїв цілодобово. Це дуже актуально в житлових масивах, де під вікнами цілу ніч розпивають спиртне",- сказав очільник міста.

Обмежувальні заходи по продажу алкогольних напоїв було введено на прохання миргородців. Тому пропозиція щодо нового рішення про "сухий закон" в Миргороді виноситься на широке обговорення громадськості.

Зауважимо, наразі законодавці вирішують – дозволити продавати алкоголь вночі у великих супермаркетах, чи оголосити тотальну заборону. Зазначимо, що подібних ініціатив парламент пережив щонайменше три, але виграє поки що горілка.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]