Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Чарівно й ніжно звучали гітари
2015-06-25

Повинна засвідчити: Миргород - це не тільки цінна вода, але й безцінні духовні скарби. Відсоток талантів серед усіх вікових категорій зашкалює, кількість і якість творчих колективів, певно, найвища не тільки серед райцентрів. Тут майже кожен танцює, співає, грає (низький уклін оркестру ім.Івана Шатравки) або робить усе це одночасно, що засвідчив тріумфальний концерт народних колективів у Палаці культури 13 червня 2015 року.

Епіцентром фахової підготовки є музична школа ім.Анатолія Коломійця. Пригадую цю непересічну людину і вважаю, що його енергетика через роки підживлює весь колектив закладу. Його викладачі дали фундаментальну підготовку багатьом поколінням юних музикантів. Теплими словами згадує вчителів студент КІМ ім. Р.М.Глієра - скрипаль Андрій Дерій.

Великим ентузіастом своєї справи є викладач по класу гітари Митрофан Михайлович Касьяненко. 24-й раз він провів 13-14 червня фестиваль "Мирград - 2015". Це непересічна подія культурного життя, значення якої виходить за межі регіону. Цінна провідна ідея, що має важливе виховне значення для підлітків, - елемент змагання, утілений у "лицарському двобої" із саморобними знаменами і заключним потиском рук. Здорова конкуренція не викликає заздрощів, творча атмосфера приваблює учасників до якнайповнішого розкриття виконавських можливостей, до формування позитивних людських якостей. Азарт двобою (гра п’єс по черзі) сполучається із романтичним настроєм, що відповідає специфіці гітари. Підміна агресії креативом спонукає дітей чинити так і в повсякденності.

Після молодших лицарів виступали старші, до них приєдналися дві "леді", потім на сцені будинку культури прозвучали концерти асистента-стажиста Харківського інституту мистецтв проникливої Тетяни Кочнєвої і відомого київського викладача, блискучого майстра Юрія Фоміна. Серед його учнів - лауреат міжнародних конкурсів Марко Топчій, добре відомий в Україні і за її межами.

До журі конкурсу лицарів входили композитор, автор 22 збірок п’єс для гітари, викладач-методист Кременчуцької ДМШ ім.П.І.Чайковського Юрій Олексійович Шевченко, викладач Гадяцької ДМШ Василь Михайлович Козловцов, який познайомив слухачів із своїм випускником Олексієм Мнушкою. Талановитий юнак закінчив Полтавське музичне училище і мріє продовжити навчання в Києві. Побажаймо йому та іншим учасникам фестивалю успішного шляху у велике мистецтво.

Значна частина творів, виконаних юними гітаристами, належить популярному в Європі Володимиру Карлашу, який натхненно грав після кави-брейк в кав’ярні "Старе місто". Перед ним там душевно виступило тріо, а скрипку ніжно підтримали гітари. Ансамблева гра звучала і в завершенні турніру як символ єднання України в особах її майбутніх славетних музикантів. До програми фестивалю входили також презентації інструментів, нотної збірки викладача Харківської ДМШ ім.Бетховена Леоніда Григоровича Біленка, художньої виставки - яскравого феєрверку подій, який привабив численних слухачів (їх могло бути більше, якби інформацію про такий надзвичайний захід завчасно розмістили на стендах курорту).

Чарівність цих двох гітарних днів сколихнули спогади про київські виступи Пако де Лусія і викликали сподівання, що колись його слава буде перевершена нашими сучасними юними маестро.

Олена ГАЛУЗЕВСЬКА, кандидат мистецтвознавства

ОГОЛОШЕННЯ
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 17 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]