Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
БУДИНКОВІ ЛІЧИЛЬНИКИ ГАЗУ – ЦЕ ВИГІДНО
2016-06-23

Шановні мешканці м. Миргорода, Споживачі природного газу!

  Відповідно до ч. 1 ст. 6 ЗУ «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», суб'єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов'язані  забезпечити встановлення лічильників газу населенню, що проживає у квартирах та приватних будинках, в яких газ використовується, зокрема, тільки для приготування їжі — до 1 січня 2018 року.

За ініціативи Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ПАТ «Полтавагаз» встановлює будинкові лічильники газу. Таким чином запроваджується приладовий облік споживання газу в умовах його дефіциту та реалізації заходів по заощадженню використання енергоресурсів. Це дозволить користувачам платити за фактично спожитий газ, обраховувати загальну кількість використаного природного газу всіма мешканцями будинку, а розрахунок витрат газу на одну квартиру залежатиме від загальноспожитого обсягу та кількості зареєстрованих осіб, за винятком помешкань, обладнаних індивідуальними приладами обліку.

  Технологія обліку витрат газу будинковими лічильниками досить раціональна як для НКРЕКП, так і для споживача. Вже відомо, що цільове фінансування через інвестиційну програму не забезпечить безкоштовними лічильниками значну кількість споживачів, в користуванні яких є тільки газова плита. За попередніми розрахунками Регулятора, середні витрати на 1 абонента при установці будинкового лічильника майже в 3 рази менші, ніж при монтажі квартирних лічильників. При цьому витрати часу як при встановлені будинкового, так і індивідуального лічильника практично є однаковими. Тому в багатоквартирних будинках з невеликими витратами газу, при наявності у споживачів лише газових плит, встановлення будинкових приладів обліку є найбільш раціональним.

  Загальнобудинкові лічильники встановлюються для населення безкоштовно. Крім цього, встановлення будинкового вузла обліку газу не впливає на розрахунок та отримання субсидій і пільг споживачів.

  Забезпечення 100% обліку природного газу у побутових споживачів є пріоритетним заходом галузі, і регламентовано положеннями Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу».

  ПАТ «Полтавагаз» звертається до Вас з проханням не перешкоджати роботі працівників Миргородського РГП по монтажу будинкових вузлів обліку, а поставитися з розумінням до виконання їхніх професійних обов’язків.
   

Головний інженер Миргородського РГП  С.М. Копелець.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]