Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Боротися із бродячими собаками слід гуманно
2015-01-13

Безперечно, бездомні собаки - серйозна проблема для жителів курортного Миргорода. Їхні галасливі зграї, втративши страх перед людиною, стали рівноправними господарями міста, які часто диктують людям свої умови, захищаючи іклами і кігтями свою територію.

 - На сьогодні проблема з бездомними собаками що бродять вулицями Миргорода, і справді, існує, - сказав, відкриваючи спільну робочу нараду представників рад мікрорайонів, комунальних служб міста і волонтерів, перший заступник міського голови Сергій Павленко. -  Та у зв'язку із тим, що в Україні заборонено відстріл бездомних тварин, розроблена нова методика - їхній відлов і передача у спецпритулки для подальшого утримання та стерилізації.

За словами Сергія Павленка, такий притулок для бездомних тварин збудовано у Харкові. Миргородські комунальники їздили туди переймати досвід і переконалися, що можливість будівництва власного притулку є безперспективною, зважаючи на відсутність коштів у міському бюджеті. А відловлювати собак і доставляти їх у Харків також дорого майже 460 гривень за одну тварину. Тож проблема залишається відкритою.

- Цими тваринами у Миргороді, окрім волонтерів, ніхто не опікується, - зізнався Сергій Павленко. - А відтак до виконавчого комітету все частіше надходять скарги від мешканців міста, будинкомів і вуличкомів щодо реальної небезпеки від собачих зграй.

- Бездомні собаки колись мали господаря, - стверджує волонтер Надія Григор'єва. - Відтак миргородці й винні у тому, що погрались із собачкою, а потім вигнали її з дому… Звідси й усі проблеми.

- Усі болючі питання, які є в Миргороді, я відстежую, - сказав на нараді член виконавчого комітету Олександр Карпенко, - і вважаю, що, окрім стерилізації тварин, інших варіантів вирішення питання просто не існує. Стерилізовані тварини стають менш агресивними, вони також кліпсуються, тому їх уже видно на вулицях. І якщо постійно цим займатися, то через два-три роки ситуація повинна стабілізуватися.

Олександр Карпенко розповів і про те, що вже мав зустрічі із представниками однієї із київських організацій, яка спеціалізується на операціях із стерилізації тварин і готова нинішньої весни надіслати до Миргорода своїх спеціалістів для надання дієвої допомоги у вирішенні цього питання.

Віра ЯВТУШЕНКО

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]