Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Бійцям на передовій потрібна не тільки зброя
2015-01-26

Як відомо, жіночі сотні з багатьох міст України вже почали виготовляти сухі борщові набори для наших бійців, що перебувають на передовій у зоні АТО. Не пасе задніх у цій справі і Миргородщина.

У цей складний для  України час кожен допомагає нашим воїнам, як може: збирає кошти, надає продукти харчування, працює волонтером… А приватний підприємець і волонтер Олена Оніпко  разом із своїми добрими знайомими і подругами Світланою Диченко, Наталією Прохоровою, Олесею Владіміровою, Аліною Піскарьовою, Риммою Яковлєвою за активної підтримки Єдиного координаційного центру з надання допомоги патріотам Миргородщини, які беруть участь в АТО, також виготовляє  сухі борщові набори для бійців-земляків. Адже солдат, окрім того, що має зброю, повинен ще й бути ситим..

- Усі небайдужі жителі Миргородщини (із Великих Сорочинець, Великої Обухівки, Декабристів, Петрівець та інших сіл і селищ) привозять до нас капусту й буряки, моркву й цибулю, часник і спеції… - одним словом, у кого що є, - розповідає Олена Оніпко. - Із цих продуктів ми й виготовляємо сухі заготовки. Спочатку нарізаємо, натираємо, шинкуємо овочі, а потім сушимо в електросушилках, які допоміг знайти волонтер Саша Андрунь, а придбав приватний підприємець Роман Приймаченко.

За словами Олени Оніпко, процес сушіння овочів повністю контролюється. В одному вже укомплектованому пакеті, розрахованому на 10 літрів води, є 3 пакетики томатної пасти, пакетик із сіллю, із спеціями та зеленню (зелена петрушка, кріп, перець мелений, лавровий лист, часник) і сухий набір (капуста, морква, бурячок). Картоплю не сушать, бо вона втрачає свої якості та погано розварюється. Картоплю і тушонку бійцям привозять волонтери. "Військовий борщ" відповідає як армійським вимогам, так і домашнім: пакунок компактний, гарно переносить доставку і зберігання певний час, а також калорійний, крім того, страва виходить свіжою, корисною і смачною, майже як удома. Містить усі мікроелементи і вітаміни.

- Люди працюють у нас доброзичливі, порядні, трудолюбиві і, крім того, на громадських засадах, - продовжує розмову Олена Оніпко. -  До нас  приходять усі,  хто не байдужий, хто має час, бажання і сили працювати - усі, хто, дійсно, є патріотом нашої, можна сказати, заново відродженої України, але робочих рук постійно не вистачає. Тож закликаємо всіх небайдужих господарок  приходити нам на допомогу. Нагодуємо наших бійців разом!

Віра ЯВТУШЕНКО

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]