Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Безпечність іграшок
2019-03-17

Діти - це наше майбутнє. Важливу роль для їх розвитку під час зростання відіграють різноманітні іграшки. Іграшка – це своєрідна книга, читаючи яку дитина дізнається про життя. Однак, розмаїття дитячих іграшок, представлених сьогодні у торговій мережі, не тільки радує маленьких споживачів, але і приємно дивує їхніх батьків, які намагаються дати своєму малюку все найкраще.

З метою обмеження надання на ринку України небезпечних іграшок, постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2018  № 151, затверджений Технічний регламент безпечності іграшок (далі – Технічний регламент), розроблений на основі Директиви 2009/48/ЄС Європейського Парламенту та Ради від 18.06.2009  про безпеку іграшок.

Дія цього Технічного регламенту поширюється на продукцію, що розроблена або призначена для використання у грі дітьми віком до 14 років.

Технічний регламент встановлює особливі вимоги до безпечності іграшок та їх обігу на території України. Зокрема, кожна іграшка повинна відповідати певним фізичним, хімічним, механічним та електричним властивостям. Також встановлено вимоги до займистості, радіоактивності та гігієни матеріалів, з яких виготовлена іграшка.

Далеко не кожний виробник дитячих іграшок дотримується встановлених вимог. У зв’язку з цим, принаймні з метою запобігання отримання дитиною фізичних пошкоджень, під час придбання іграшок для своєї дитини, батьки повинні керуватися наступними правилами.

Іграшки та їх деталі, а також кріплення зафіксованих іграшок повинні виготовлятися з високоякісних, нешкідливих матеріалів, мати необхідну механічну міцність та в разі потреби стійкість до навантажень, яким вони піддаються під час користування, щоб не виникло руйнування чи деформування, яке створює ризик завдання тілесних ушкоджень. Доступні краї, виступи, шнури, кабелі та елементи кріплення на іграшках повинні бути розроблені та виготовлені таким чином, щоб мінімізувати ризик тілесних ушкоджень в результаті контакту з ними.

Іграшки повинні бути розроблені та виготовлені таким чином, щоб не становити жодного ризику або становити мінімальний ризик, пов’язаний з їх використанням і спричинений рухом її частин; їх деталі не повинні становити ризику удушення або асфіксії.

Іграшки для гри на воді (у разі використання за призначенням) повинні бути розроблені та вироблені так, щоб зменшували до мінімуму будь-який ризик втрати іграшкою плавучості та втрати підтримуючого стану для дітей.

Іграшки, всередину яких можна потрапити і які відповідно мають закритий простір для перебування в ній, повинні мати вихід, який користувач може легко відкрити зсередини.

Іграшки, які надають змогу користувачам пересуватися на них, повинні включати гальмівну систему, яка є прийнятною для відповідного типу іграшки та пропорційною створюваній іграшкою кінетичній енергії. Така система повинна бути легкою у користуванні без ризику випадіння чи отримання тілесних ушкоджень користувачем або третьою стороною.

Максимальна проектна швидкість, що дає змогу пересуватися на іграшках, оснащених електричним приводом, повинна бути обмежена для мінімізації ризику травмування.

Форма і склад кульок та кінетична енергія, яку вони можуть створити під час пострілу з розробленої для цієї мети іграшки, повинна бути такою, щоб з урахуванням характеру іграшки не виникало ризику тілесних ушкоджень користувача або третьої сторони.

Іграшки повинні бути виготовлені у такий спосіб, щоб:

максимальна та мінімальна температура будь-якої доступної поверхні не спричиняла травмування у разі дотику;

рідини і гази, що містяться в іграшці, не досягали значень температури або тиску, за яких виділення таких рідин і газів з іграшки за умов, не передбачених особливостями функціонування іграшки, можуть спричинити опік, ошпарювання або інше тілесне ушкодження.

Іграшки, призначені для створювання звуку, повинні розроблятися та виготовлятися таким чином, щоб за максимальної гучності для імпульсних та безперервних звуків вони не завдали шкоди слуху дитини.

Важливо пам’ятати, діти – це найважливіше та найдорожче, що може бути в нашому житті. Тому, обираючи іграшку для свого малюка, необхідно піклуватися про його здоров’я.

Миргородське міськрайонне управління

Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]