Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Бездомні тварини у місті - це проблема чи ні?
2017-02-03

Над цим питанням працюють науковці у багатьох країнах. Адже безпечне співіснування людини із бездомними тваринами, чисельність яких на вулицях міст необхідно зменшувати гуманним чином, - це головна мета науковців .Ті, хто живуть в необжитих районах, у кого поблизу є пустир або приватний сектор, знають, що такі місця - благодать для бездомних собак. Вони збиваються в зграї, і краще обходити такі ікласті компанії стороною, тому що небезпечно.

Статистика безжальна: випадки нападу собак на людину фіксуються щодня. У середньому в невеликому місті відбувається від 200 до 700 нападів на рік. А у великих містах цю цифру можна сміливо множити на три.

До вирішення проблеми бездомних собак можна ставитися по-різному. Одні схвалюють відлови собак, інші критикують тих, хто викидає тварин на вулицю, ще інші шукають виходу із ситуації або ж байдуже махнуть рукою (до тих пір, доки це не буде стосуватися їх самих або членів їх сімей), подумавши: знайшли найбільшу проблему!

Можливо, проблема бездомних тварин і не є найголовнішою для українських міст і селищ, але вона існує  й існує не перший рік, і намагаються  її вирішити вже не перший рік. Отже, хотілося б звернути увагу на причини появи бездомних собак на вулицях нашого міста:

- близько 20% - домашні тварини, які з тих чи інших причин залишилися без  хазяїна (із них, якщо вони дорослі, в умовах міста виживає 50%, якщо  це цуценята, - до 10% в залежності від пори року);

- близько 80% - це бездомні собаки та їх нащадки. Такі тварини  більш адаптовані до умов життя в місті і здебільшого легко пристосовуються до життєвих обставин. 

Одним із гуманних варіантів часткового вирішення цієї проблеми є стерилізація, у результаті якої собаки залишаються безплідними. Процедура стерилізації собак дуже схожа до подібної операції й у кішок. Стерилізація собак є не шкідливою і безпечною, якщо її проводять досвідчені ветеринари, які відмінно знають фізіологію тварин. Існує ряд причин, згідно з якими слід провести операцію стерилізації собаки (у сук):

- зменшення неконтрольованого поголів'я безпритульних тварин;

- пухлини статевих органів і молочних залоз;

- небажана вагітність, а також патології вагітності, що можуть виявитися небезпечними як для здоров'я матері, так і для життя цуценят;

- помилкова вагітність, що може виникнути через деякий час після тічки;

- хвороби яєчників і матки, такі як: ендометрит, піометра, пухлини та ін.;

- неправильна робота статевих залоз, що проявляється у відсутності тічки або в збільшенні її тривалості (понад трьох тижнів).

Якщо у тварини спостерігаються подібні відхилення від норми, тоді власник повинен приймати рішення на користь хірургічного втручання, щоб запобігти розвитку важких захворювань, для збереження нормального стану здоров'я суки і забезпечення її власного комфорту. Слід зазначити, що своєчасно проведена стерилізація собаки дозволяє вирішити найактуальніші проблеми, не ризикуючи здоров'ям свого вихованця. Якщо Ви зважилися зробити стерилізацію собаки, тоді дізнайтеся про ветеринарні клініки, які можуть гарантувати успішність проведення даної операції і співробітники якої мають досвід із проведення подібного хірургічного втручання.

Якщо потрібна висококваліфікована ветеринарна  допомога вашим домашнім тваринам, то звертайтеся   до ветеринарної амбулаторії, що по вул.Незалежності,16,

тел. (096)9304058, (095)5155411.

Ірина Прядко, ветеринарний лікар

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]