Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Багатство України - це її природа
2015-06-05

"Ми жителі однієї планети,

Пасажири одного корабля."

А. де Сент-Екзюпері

Природа нашої країни надзвичайно різноманітна та неповторна! Швидкоплинні річки та глибокі озера, ставки та дзвінкі джерельця, ліси та гаї,  а, крім того, багатий світ тварин та птахів - усе це наше природне багатство. Та чи часто ми замислюємося над тим, як зберегти цей скарб, як примножити дари природи? На жаль, не так часто і не в тих масштабах…

Днями в Миргородській гімназії ім. Т.Г.Шевченка виконали надзвичайно важливу практичну роботу: викладач природознавства Мисловець Віталіна Іванівна разом з учнями п'ятих класів склали Червону книгу Миргородщини. У процесі жвавої дискусії гімназисти обговорили проблеми збереження навколишнього середовища як усієї країни, так і нашої малої батьківщини - Миргородщини. Детально зупинилися на  рослинах та тваринах нашої місцевості, які занесені до Червоної книги і потребують нашої допомоги.

 Із презентації учениці 5-Б класу Борисової Софійки діти дізналися про принципи складання Червоної книги. Цей важливий документ має сторінки різного кольору, залежно від того, в якому стані знаходиться рідкісний вид. Як відомо, на чорних сторінках - рослини та тварини, яких ми вже ніколи не побачимо, на червоних - рідкісні види, а ось на зелених розміщено збережені рослинки та тваринки.

У ході практичного заняття маленькі гімназисти розповідали про рідкісні види рослинного та тваринного світу нашого району, які занесені до Червоної книги. До кінця уроку сторінки символічної Червоної книги були майже заповненні. Так, і в нашій місцевості природа потребує уваги людей та допомоги.

Віталіна Іванівна щоразу звертала увагу дітей на екологічну ситуацію в нашому місті, підкреслювала важливість того, що проблему охорони природи ні в якому разі не можна замовчувати. Учні гімназії обговорили можливі заходи щодо збереження та примноження природних багатств Полтавщини.

Надзвичайно цікавою та гострою вийшла дискусія! Можливо, саме цим маленьким миргородцям удасться відновити природний баланс у нашій місцевості та в цілому в країні, адже саме вони вже за декілька років стануть повноправними господарями України!

Прес-центр гімназії

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]