Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Авіатори на Полтавщині влаштували «День відкритих дверей»
2016-07-01

30 червня в Миргородській бригаді тактичної авіації відбувся «День відкритих дверей». Мета заходу – популяризація та проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо проходження військової служби за контрактом. Познайомитись із авіаційною технікою та вправністю особового складу частини з`їхалась допризовна молодь та громадяни призовного віку з усієї Полтавської області. 

На вулиці рясний дощ, який аж ніяк не лякає відвідувачів військової частини. Особовий склад бригади тактичної авіації постійно несе бойове чергування з охорони державного кордону та здійснює протиповітряну оборону важливих державних об’єктів. За рівнем підготовки льотного складу, бойових можливостей авіаційної техніки авіаційна бригада на Полтавщині посідає одне із провідних місць у Повітряних Силах ЗС України.

Протягом двох годин близько 200 осіб знайомились з життям та побутом авіаторів, дізнавалися про бойовий шлях бригади, побачили показові заняття з військової підготовки, поспілкувались з керівним та особовим складом бригади. Гості з цікавістю оглянули адміністративно-господарську територією бригади. Фахівці роти охорони, після ознайомлення учасників заходу з внутрішнім порядком свого підрозділу, влаштували показові виступи. За сценарієм диверсійно-розвідувальна група причаїлась за дерев’яним загородженням. Інша група вдало виявляє замаскованого ворога, атакує, застосовуючи ручні гранати та маскуючись за димовою завісою, та знешкоджує. Поруч на столі військовослужбовці демонструють зразки стрілецької зброї та розповідають про особливості застосування кожного виду озброєння.

Безперечно, найцікавішим та найвидовищнішим було відвідування аеродрому, на якому відбувся статичний показ зразків авіаційної техніки та показ техніки наземного забезпечення польотів.

Технік винищувача СУ-27 відповідає на всі запитання, яких у молоді чимало. Цікавить все: починаючи від загальної характеристики літака і закінчуючи особливостями приземлення, заправки, пілотування тощо.

  • Літаки СУ-27 можуть бути застосовані для перехоплення повітряних цілей у широкому діапазоні висот і швидкостей польоту, у тому числі на фоні землі, і ведення дальнього та ближнього маневреного повітряного бою в будь-яких метеоумовах вдень і вночі, - розповідає технік. - Для успішного виконання бойових задач на борту встановлено сучасне прицільно-навігаційне обладнання.

Микола Віталійович, вчитель гімназії з міста Хорол, Полтавської області, неодноразово зі своїми учнями відвідує військову частину:

  • Я веду військово-патріотичний клуб «Гвардія». Ми плідно співпрацюємо з миргородською бригадою тактичної авіації. Найцікавіше – це демонстрація показових польотів винищувачів. Ми обов’язково скористаємось запрошенням командира бригади та привеземо гімназистів, аби вони побачили «роботу» СУ-27 в небі.   

Захід добігає закінчення. До гостей виходить командир 831 бригади тактичної авіації:

  • Ви ознайомились з нашою частиною, з умовами проходження військової служби. Ми із задоволенням чекаємо кожного, хто має бажання пов’язати своє подальше життя зі Збройними Силами України та відповідає вимогам до прийняття на службу. Як ви знаєте, на сьогодні грошове забезпечення осіб рядового, сержантського та старшинського складу становить від 7000 грн. Особисто я мріяв про військову службу у віці 12 років, а в 14 років вже поступив в суворівське училище.

Офіцер-прес-секретар 831 бригади тактичної авіації

лейтенант Світлана Борисова.

Фото з сайту "Новини Полтавщини".

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]