Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Атестація робочих місць
2017-06-23

Належні безпечні і здорові умови праці в процесі трудової діяльності гарантовані кожному громадянину основним законом держави – Конституцією. В разі зайнятості працівників на роботах, пов’язаних із негативним впливом на здоров’я шкідливих виробничих  факторів, держава гарантує право на певні пільги та компенсації за роботу в несприятливих умовах, а саме:

пільгове пенсійне забезпечення, щорічну оплачувану додаткову відпустку, підвищену оплату праці, скорочену тривалість робочого тижня, безоплатне лікувально-профілактичне харчування. Встановлення даних пільг та компенсацій проводиться за результатами атестації робочих місць за умовами праці, порядок проведення якої визначений постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.1992р. № 442 «Про Порядок проведення атестації робочих місць за умовами праці».

            Питання соціального захисту працівників, які зайняті на роботах з шкідливими та важкими умовами праці, постійно знаходиться на контролі в управлінні соціального захисту населення Миргородської міської ради.

            Атестацію  робочих місць  впродовж поточного року провели юридичні особи  - ОКВПВКГ «Миргородводоканал», ПАТ «Армапром», філія БПКГ «Миргородкурорт», Миргородська гімназія ім. Т.Г. Шевченка, МРЦ «Миргород» МВС України та фізична особа-підприємець – Никоненко В. Б. (кафе «Козацькі розваги»).  На вказаних підприємствах проведено атестацію 117 робочих місць, на  яких  працює 308 працівників у шкідливих та важких умовах праці.

            Результати атестації  робочих місць є підставою для встановлення у колективному договорі пільг та компенсацій за шкідливі  умови праці.

            Таким чином, враховуючи  важливість проведення атестації робочих місць за умовами праці для забезпечення захищеності працюючих, зайнятих на роботах з несприятливими умовами праці, керівники підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та господарювання та фізичні особи - підприємці, які використовують найману працю, зобов’язані вжити необхідних заходів для її проведення, а на тих підприємствах де термін закінчився – провести чергову  атестацію.

            За отриманням консультацій щодо Порядку  проведення атестації робочих місць за умовами праці звертайтесь до управління соціального захисту населення Миргородської міської ради за адресою: вул. Гоголя, 92 кабінет №1 тел. 5-44-09.

 

Начальник відділу праці

УСЗН Миргородської міської ради       

                                        Т. М. Овлах

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]