Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
«Асоціація відкритих міст» розширює географію та напрямки роботи
2016-04-08

До «Асоціації відкритих міст» долучилися м. Запоріжжя та м. Бурштин (Івано-Франківська область). Відповідне рішення було прийняте у середу, 6 квітня під час засідання Правління Асоціації, що відбулось у Луцьку.

Участь у заході взяли: президент «Асоціації відкритих міст», Луцький міський голова Микола Романюк, виконавчий директор Асоціації Михайло Наход, член Правління Асоціації, депутат Кузнецовської міської ради Ігор Куц,  секретар Тростянецької міської ради Аліна Шацька, секретар Миргородської міської ради Наталія Гирка, представник м. Павлоград Олена Мироненко, президент Фонду Східна Європа Віктор Лях, менеджер програм Фонду Східна Європа Юрій Піскалюк, перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев, голова «Фонду місцевого розвитку» Петро Верзун.

Під час заходу члени Правління Асоціації  спільно з представниками Фонду Східна Європа обговорили пріоритетні напрямки роботи Асоціації у 2016 р., прийняли рішення про включення до Асоціації нових членів (м. Запоріжжя, м. Бурштин), затвердили план роботи Асоціації на 2016 р. та висловили свої очікування щодо подальшої діяльності «Асоціації відкритих міст».

«По-перше, ми б хотіли бачити організацію сталою, щоб члени Асоціації бачили довгострокові перспективи її діяльності. Для цього потрібне демократичне правління, активна участь усіх членів і розуміння переваг участі у цій організації, щоб Асоціація надалі розширювалася. По-друге, сьогодні учасниками Асоціації є ті міста, які, напевно, найбільше хочуть змін, інноваційні міста, демократичні. І ми будемо допомагати їм надалі рухатись в цьому напрямку», - повідомив Віктор Лях.

Своє бачення подальшого розвитку «Асоціації відкритих міст» висловив її президент, Луцький міський голова Микола Романюк.

«Дуже добре, що уже на початках роботи Асоціації серед її членів представлені міста з різних регіонів України. Це дає змогу проводити спільні зустрічі, спільно напрацьовувати нові напрямки роботи, ділитися досвідом. Очікуємо, що географія Асоціації буде постійно розширюватись, з’являтимуться нові напрями роботи, і завдяки спільній праці вдасться усе задумане реалізувати», -  зазначив Микола Романюк.

Під час засідання секретар Тростянецької міської ради Аліна Шацька зауважила, що міста, які наразі працюють в рамках Асоціації, випереджають загальнодержавну політику у сфері електронного урядування. Саме вони прокладають шлях розвитку електронної демократії в Україні. У свою чергу, секретар Миргородської міської ради Наталія Гирка висловила переконання у тому, що розвиток електронної демократії в Україні дасть можливість значно зменшити бюрократичну та корупційну складову у відносинах між представниками влади і громадськості.

За словами члена Правління Асоціації, депутата Кузнецовської міської ради Ігоря Куца, за інструментами електронного урядування майбутнє демократичної держави.

«Наша Асоціація повинна стати локомотивом. А для того, щоб вона стала локомотивом, ми повинні мати свій офіс, своїх консультантів, повинні популяризувати організацію. При цьому потрібно не зупинятися на тих електронних послугах, наданням яких ми займаємося, а постійно їх удосконалювати і розширювати. Коли міста будуть знати, що є відповідний центр, який їх захистить, проконсультує, ці інструменти будуть більш інтенсивно застосовуватись», - зазначив Ігор Куц.

Нагадаємо, що Місцева асоціація органів місцевого самоврядування «Асоціація відкритих міст» створена 1 жовтня та зареєстрована в органах юстиції 3 грудня 2015 р. Засновниками Асоціації виступили 9 міст та 1 селище з різних регіонів України, які використовують інтерактивну платформу «Відкрите місто» (Луцьк, Чернівці, Миргород, Павлоград, Кузнецовськ, Сарни, Долина, Тростянець, Новояворівськ та селище Добротвір). В жовтні 2015 р. рішення про вступ до Асоціації прийняли міські ради міст Запоріжжя та Бурштин.

 Джерело http://volynmedia.com/articles/5471/

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]