Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Антоніна Нікітченко: «Такого фестивалю у нас ще не було…»
2015-07-03

З 1 по 15 червня 2015 року в нашому місті – за ініціативою педагогічного колективу Харківської середньої спеціальної музичної школи-інтернату (ХССМШі) при сприянні Миргородської міської ради, Миргородської районної державної адміністрації, відділу культури і туризму Миргородської ради, педагогічного колективу Дитячої музичної школи (ДМШ) ім. А. П. Коломійця та Української філії Міжнародного благодійного фонду допомоги юним піаністам Володимира Крайнєва ‑ проходить Перший фестиваль «В гостях у Гоголя».

«Музикант – це професія дорослих, до якої треба серйозно готуватися з дитинства; в ній не може бути перерв навіть на літні канікули, – розповідає Художній керівник фестивалю, заслужений діяч мистецтв України, директор ХССМШі, професор В. М. Алтухов, – ось чому відкрита “Літня музична школа” при Харківській музичній десятирічці існує уже більше 20 років. Спочатку школа “В гостях у Айвазовського” існувала в Феодосії, а з цього року ми будемо їздити у ваше прекрасне, мирне, гостинне, по-справжньому українське місто ‑ до Гоголя».

Другого липня (у четвер) відбулося урочисте відкриття і Літньої музичної школи, і відкриття фестивалю (фестиваль при літній школі передбачає і низку концертів якісної класичної музики, і конкурс: цього року конкурс пройде в номінаціях «Естрадний та Народний вокал»).

Відкриття Літньої музичної школи відбулося вдень у невеличкому, але гостинному залі ДМШ ім. А. П. Коломійця. На концерті учні ХССМШі та Київської ССМШі ім. М. В. Лисенка продемонстрували можливості таких інструментів як фортепіано, скрипка, віолончель, арфа, блокфлейта. «Ми всіляко сприяємо розвитку ансамблевої гри», ‑ підкреслив Валерій Алтухов. Це твердження яскраво підкреслили два дуети. Родинний дует брата і сестри Німенських (фортепіано, блок-флейта) колоритно виконали «Старовинну пісню» відомого українського композитора С. Людкевича. Дует арфісток Вікторії Сметани (учениці ХССМШі) та Євгенії Марченко (випускниці ХССМШі, що зараз навчається у Москві і спеціально приїхала у Миргород для підтримки нового фестивалю) продемонстрував високий рівень володіння цим рідкісним у нашій країні інструментом.

Після концерту враженнями поділилась директор ДМШ ім. А. П. Коломійця Ірина Кацарська: «Творчих зустрічей у нашій школі проходить багато. З найцікавіших за останній час ‑ це і майстер-клас старшого викладача з фортепіано Київської національної музичної академії ім. П. І. Чайковського Б. Федорова, і творча зустріч із завідувачем відділом спеціального фортепіано ХССМШі С. Захаровою, і концерт лауреатів Міжнародних конкурсів, відомих виконавців Дениса Жданова (фортепіано), Ігоря Завгороднього (скрипка), і зустріч з випускниками школи, а тепер ‑ студентами Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра – С. Стешенко (гітара), М. Бондарчук (фортепіано). Такі зустрічі для нас дуже важливі і цікаві. Але вони - одномоментні. Фестиваль “В гостях у Гоголя” – подія дуже важлива не тільки для школи, а й для усього нашого міста. Ми будемо мати можливість кожного року протягом двох тижнів слухати класичну музику у виконанні талановитих музикантів зі всієї України. Творчі контакти викладачів з різних місць України сприятимуть зростанню педагогічної майстерності не тільки викладачів нашої школи, а і у інших містах. Я дуже вдячна і Валерію Миколайовичу Алтухову за те, що він для своєї літньої школи вибрав саме наше місто, нашу школу, і нашому голові ‑ Сергієві Павловичу Соломасі, який допоміг цьому проектові здійснитися».

Ввечері у Районному будинку культури відбувся Концерт лауреатів міжнародних конкурсів – учнів ХССМШі, КССМШі, студентів Харківського університету мистецтв ім. І. П. Котляревського та Російської академії музики ім. Гнєсіних. Усі учасники, незважаючи на вік, продемонстрували високий рівень професіоналізму. На цьому концерті виступила і наша землячка, а тепер учениця ХССМШі, лауреат міжнародних конкурсів Валерія Бадьон.

Протягом двох тижнів на нас чекає ще багато цікавого!

 

Тетяна Казакова, фото Людмили Красовської

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]