Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Афганістан - мій біль, моя пекуча пам’ять
2019-02-14

15 лютого відзначають скорботний День пам’яті воїнів-афганців. 30 літ минуло відтоді, як вивели з Афганістану радянські війська, але рани цієї війни кровоточать і досі. Не можуть матері забути загиблих та покалічених синів, а дружини та діти своїх чоловіків і батьків. Ми повинні знати про страшні сторінки афганської війни і  пам’ятати, що серед нас живуть люди, які в 20-30 років стали свідками і учасниками воєнних дій та пишатися їхньою мужністю, подвигом, героїзмом. З цієї нагоди 13 лютого 2019 року у читальній залі Миргородської міської публічної бібліотеки для дорослих ім. Д. Гурамішвілі в Університеті III віку було проведено захід під назвою «Афганістан - мій біль, моя пекуча пам’ять».

Провідний бібліотекар Алла Григорівна Федченко розповіла, що з давніх-давен український народ підтримує священну традицію-вкарбовувати у свідомість прийдешніх поколінь пам’ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали свій військовий обов’язок. У цей пам’ятний і щасливий день ветерани згадують своїх бойових товаришів, солдатів і командирів, які з перших днів служби пізнали ціну життя, ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємовиручки і взаємопідтримки, склали екзамен на зрілість, мужність і гідність.

Затамувавши подих присутні слухали розповіді про війну, яка тривала 10 років. Афганська війна, яка назавжди залишиться  болем у серці нашого народу. Четверо наших земляків-миргородців віддали життя заради миру. Це Лупінін Олександр Сергійович, Зона Сергій Олексійович, Свінін Валерій Олександрович та Синящок Василь Віталійович. Вони наша гордість, слава, честь, наша пам’ять. Сьогодні ми схиляємо голови перед пам’яттю загиблих воїнів-інтернаціоналістів, які не повернулися живими до батьківської оселі.  Пройдуть роки, прийдуть нові покоління, але ніколи не повинні померкнути прізвища земляків, які пройшли десятилітню війну в Афганістані.

            Студенти Університету III віку ознайомилися з виставкою під назвою «Афганістан -втрачений біль та неспокій» і вшанували воїнів, які виконували свій інтернаціональний обов’язок. На ній представлені книги з розповідями і світлинами наших земляків, а також вирізки із періодичних видань різних років зі статтями про воїнів-інтернаціоналістів.

Щиро дякуємо Аллі Григорівні Федченко та всьому колективу Миргородської міської публічної бібліотеки для дорослих ім. Д. Гурамішвілі за змістовний та пізнавальний захід для підопічних Територіального центру.

За матеріалами Територіального центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Миргородської міської ради

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]