Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
«Аеропорт. Той день»
2015-05-25

Міжнародний аеропорт "Донецьк", документальний фільм про 242 дні смертельної битви на межі безпосереднього контакту з ворогом. Відлік оборони Міжнародного аеропорту "Донецьк" імені Сергія Прокоф'єва пішов з першим пострілом, що прозвучав вранці 26 травня 2014. У документальній стрічці "Аеропорт. Той день" військові, добровольці, медики, волонтери згадують моменти захисту, в які людині, що не бачила справжньої війни, складно повірити.

"Воюйте собі" - говорили їм, коли доводилося рятуватися від мінометних, артилерійських, гарматних обстрілів. Командуванню було вже складно відповідати на питання "Коли це вже закінчиться?", А солдатам - з кожним разом все складніше говорити "Все буде добре" і вірити в це. Тоді на дуель із залізною технікою агресора виходили люди. Поєдинки військових з танками ставали звичайною справою, а у власноруч організовані медпункти вони все одно потрапляли з посмішкою на обличчі. Виходячи на завдання, солдати і добровольці дотримувалися своїх правил: діяти на межі можливого і, при необхідності, перетинати цю межу.

Зухвалість сміливців, відчайдушність і куленепробивна доблесть створили образ захисників донецького аеропорту - кіборгів. Не боячись відкрити ногами двері до смерті і, рятуючи один одного за крок до неї, вони навіть не усвідомлювали, що стають легендою. Тепер же кажуть, що дитячі малюнки під бронежилетами рятували їх від куль. Вони, як ніхто інший, можуть пояснити як це - довіряти один одному.

Коли гармати били прямою наводкою, руйнуючи несучі колони, що тримали дах терміналу, коли реактивні системи залпового вогню змушували втрачати орієнтацію, вони знали, що можна спробувати знайти спосіб це подолати.

Всі 242 пекельних дні військові, добровольці, медики, волонтери пройшли плечем до плеча. Сьогодні події, які стали історією, згадувати легше. Сьогодні навряд чи здригнеться голос, на слові "кіборг". Той, хто воював, більше всього на світі бажає всім миру. Той, кому вдалося вижити в боях за аеропорт "Донецьк" найбільше бажає, щоб ця війна була останньою ...

 

Посилання на відеоролик: http://www.ex.ua/90443954

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]