Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Адаптація системи надання безоплатної правової допомоги населенню
2018-10-26

Адаптація правової системи України до права Європейського Союзу: теоретичні та практичні аспекти – ключовітеми, які обговорили на ІІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції, що проходила 25-26 жовтня у Полтаві. До обласного центру завітали науковці, представники виконавчої влади, місцевого самоврядування, депутати з Києва, Харкова, Дніпра, іноземні експерти. У науковому форумі взяв участь і міський голова Сергій Соломаха. Він виступив на пленарному засіданні по темі "Роль органів місцевого самоврядування в оптимізації надання безоплатної правової  допомоги".

Темою обговорення стали питання адаптації правової системи України до права Європейського Союзу: теоретичні та практичні аспекти. Під час конференції учасники розглянули актуальні завдання та напрями оптимізації надання безоплатної правової допомоги, посилення спроможності територіальних громад як один з елементів подальшого розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні, шляхи адаптації вітчизняного муніципального права до положень Європейської хартії місцевого самоврядування, актуальні питання правопросвітництва посадових осіб органів місцевого самоврядування та державних службовців, удосконалення стандартів якості надання правової допомоги, актуальні питання співпраці державних інституцій по забезпеченню реалізації чинного законодавства в аграрній сфері та інше.

За словами учасників конференції, у сфері надання правових послуг постійно відбуваються зміни. Останнім часом запрацювало кілька сервісів, покликаних поліпшити якість обслуговування населення. «Он-лайн будинок юстиції» – це повністю прозора автоматизована система, яка забезпечує отримання адміністративних послуг без контакту з представниками влади. Ще одним із найпрогресивніших є електронний сервіс з проставлення апостиля на офіційних документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України. Запроваджено пілотний проект «Шлюб за добу». У пологових будинках області можна подати документи і отримати свідоцтво про народження малюка.  На Полтавщині запрацював Центр європейського зразка з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану «OpenSpace». В межах реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!»  на території області проводиться низка заходів, спрямованих на підвищення правової свідомості громадян. І це далеко не весь перелік новацій, що відбуваються у сфері надання юридичних послуг. За підсумками  конференції

“Переорієнтація системи безоплатної правової допомоги та активна співпраця центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, бюро правової допомоги з територіальними громадами розпочалася наприкінці 2016 року і наразі продовжується. Наступним кроком має стати налагодження ефективної комунікації задля формування спільного бачення стосовно створення та функціонування на рівні територіальних громад Незалежного провайдера безоплатної правової допомоги”, – повідомив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області Олександр Черчатий. За його словами, до створення Незалежних провайдерів планують залучити представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій та волонтерів.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 15 квітня 2024 року

     
     
Скликається виконком

24 квітня 2024 року о 9.00 годині в залі засідань міської ради.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]