Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
49-й день народження музею Давида Гурамішвілі
2018-05-15

12 травня Миргородський літературно-меморіальний музей Давида Гурамішвілі відзначив 49-у річницю з дня народження. І вже третій рік поспіль у цей день у музеї вирує фестиваль поезії «Гурамішвілі запрошує» - яскраве поетичне, музичне і театралізоване дійство.

О десятій ранку на музейному майданчику звучала весела музика і збирались гості – миргородські поети, члени літературного об’єднання «ДієСлово»; велика група літераторів з Лубен, членів літературного об’єднання ім.О.Донченка; з Хоролу приїхав Володимир Зіненко, поет, музикант, який вже не один раз прикрашав своїми виступами наші музейні свята; з Устивиці – Наталія Дорогавцева, з Гребінки – Ніна Третяк. Вперше взяли участь у фестивальних заходах Володимир Прислонський із Зінькова, Євген Комісаренко з Ромодану та Тетяна Васильченко з с.Декабристів. Зібралося подивитися на цікаве дійство й чимало миргородців, адже подія відбувалася просто неба.

Фестивальна програма була насиченою і різноманітною: звучало щире і неповторне поетичне слово, дружніми оплесками дякували глядачі виконавцям співаної поезії – Абіє, В.Кіченко, І.Карач, Л.Чернецькій, та М.Ярошенко; театральні мініатюри на літературну тему у блискучому виконанні Л.Педченко, А.Михайлюк, подружжя Кузнєцових були окрасою всього фестивального дня; всі бажаючі мали можливість пограти в літературні ігри і познайомитися з експозицією музею Давида Гурамішвілі. Цього року фестивальна програма була значно розширена: вперше запрацював «Поетичний кінозал», де присутні переглянули відеопоезії Л.Гараган, М.Олійник-Локай, Абіє (Миргород) і Р.Плотнікової (Лубни); цікаво та оригінально (за участю учнів 2 класу ЗОШ№5 С.Шобко та Д.Коваленко) пройшла презентація книги поезії для дітей «Про всіх потрошку» миргородської поетеси Людмили Маркової. Найбільш цікавою фестивальною подією став поетичний ринг: глядачі із захопленням спостерігали змагання в поетичній майстерності 11 учасників. Компетентне журі визначило трьох переможців: перше місце – Лариса Різницька (Миргород), друге місце – Лариса Назаренко (Лубни), третє місце – Володимир Прислонський (Зіньків).

Родзинкою фестивалю був виступ Гогі та Аніко Мікадзе (Лубни). Маленькі артисти танцювали грузинські танці, показували акробатичні етюди і читали поезію Давида Гурамішвілі грузинською мовою.

На завершення почесний гість фестивалю Давид Гурамішвілі, роль якого майстерно виконав Сергій Кузнєцов, з кавказькою гостинністю почастував усіх присутніх смачною травневою кашею та грузинським вином.

Відшумів яскравий та насичений фестивальний день… Сподіваємося, що він залишив незабутні враження та теплі спогади в учасників та гостей.

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]