Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Із засідання депутатської комісії
2019-05-29

29 травня відбулося засідання постійної комісії міської ради з питань соціальної політики, охорони праці, забезпечення правопорядку та демократичного цивільного контролю над Воєнною організацією і правоохоронними органами, охорони здоров’я, материнства і дитинства. На порядку денному було розглянуто депутатське звернення Михайла Лавицького.

Депутатське звернення стосувалося розслідування обставин випадку, який трапився в пологовому відділенні Миргородської ЦРЛ 12-13 травня 2019 року. 23 травня до депутата міської ради звернулися сусіди потерпілої. Вони розповіли, що через вину медичного персоналу, молода жінка ледь не померла і на сьогодні знаходиться у критичному стані в реанімаційному відділенні Полтавської обласної лікарні. На неналежну медичну допомогу породіллі в Миргородській ЦРЛ, що призвело до її післяродової госпіталізації до обласної лікарні, неодноразово скаржилися і в Миргородську РДА. На підставі заяви родички породіллі, виконуючий обов’язки голови районної державної адміністрації Віктор Фесенко надіслав офіційний запит на ім’я головного лікаря центральної районної лікарні Ярослава Будного, в якому наголошував на проведенні службового розслідування. Адже саме районна держадміністрація контролює діяльність лікувального закладу, - повідомив радник голови районної ради Валерій Толмачов. Самі же представники  ЦРЛ, яких було запрошено, на засідання комісії не з'явилися.

За словами директора КНП "Миргородський Центр ПМСД" Леоніда Фошина, діти – дві дівчинки, які народилися передчасно, почуваються добре. Вони вже удома. За ними доглядає бабуся та регулярно оглядає лікар міського Центру первинної медико-санітарної допомоги.

Обговоривши питання, члени комісії вирішили звернутися до керівництва ЦРЛ з проханням провести службове розслідування та повідомити профільну комісію про результати. Також буде підготовлено звернення до Департаменту охорони здоров'я Полтавської ОДА про проведення об'єктивного розслідування випадку, що стався у Миргородській ЦРЛ.

На засіданні також вирішили надати матеріальну допомогу матері та її дітям, зокрема із фондів депутатів Миргородської міської ради та поставити на контроль питання надання медичного і соціального супроводів новонароджених дітей.

Завершуючи засідання комісії, її голова Марина Заливча зазначила, що необхідно зібрати всю інформацію, детально розібратися у ситуації та допомогти родині.

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]