Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
2018-й рік для громади Миргорода був непростим, але результативним
2018-12-28

Виконання бюджету, створення первинної ланки сімейної медицини, розвиток спортивної бази, забезпечення матеріальної бази для "Нової української школи", покращення благоустрою території - основні позитивні моменти 2018 року, які озвучив міський голова Сергій Соломаха на зустрічі із журналістами, що відбулася 27 грудня.

Основний акцент очільник міста зробив на бюджеті Миргорода. Показники головного фінансового документу - виконані, більшість програм - реалізовані. Затверджено та розподілено за галузевим принципом і кошторис майбутнього року. Це дозволить розпочати фінансовий рік та вчасно вирішувати поточні питання, а також ті, які перейшли з 2018 року. Серед основних тем міський голова називає завершення будівництва амбулаторій сімейної медицини, продовження ремонтних робіт на стадіоні, подальше облаштування інфраструктурних об'єктів, закупівля комунальної техніки та муніципального транспорту, реалізація громадських ініціатив, заходи з відновлення екологічного стану річки Хорол, вирішення питання поводження з безпритульними тваринами.

Найперша тема, яку порушили журналісти, стосувалася цьогорічних снігопадів. Сергій Соломаха зауважив, ситуація у Миргороді була не  гірша, ніж  в інших містах. Для такої кількості опадів власної комунальної техніки не вистачає. Але протягом трьох діб комунальна та залучена техніка приватних підприємтсв справилися зі снігопадом. На перспективу комунальний автопарк потребує оновлення. Цікавилися представники ЗМІ рішенням, яке було ухвалено на 42 –й сесії,  про те, що із 1 січня пільгові категорії громадян будуть сплачувати 50% вартості проїзду у громадському транспорті із позначкою "пільговий". Коментуючи питання міський голова зазначив, що з 2016 року це питання держава переклала на плечі органів місцевого самоврядування. Державницький підхід у вирішенні соціального питання - монетизація. Але для міста такий варіант - нереальний. Обрахована сума становить близько 12 млн.грн. Тому ухвалене рішення - не є популярним. Але і діючий механізм – вже застарілий. Розглядається і проголосоване сесійне рішення про виділення коштів на придбання муніципального громадського транспорту. Розпочати процес закупівлі міських автобусів планують вже в наступному році. 

Не оминули увагою журналісти тему децентралізації в плані добровільного приєднання громад до Миргорода. Як пояснив мер, було ініційовано процедуру приєднання до Миргорода, як міста обласного значення. Проведено низку зустрічей із мешканцями сіл. Запрошення надіслали 13 прилеглим до міста  сільських рад, але жодна з них не надала офіційної відповіді.

У ході прес-конференції Сергій Соломаха зазначив, що робота по вирішенню питань життєдіяльності Миргорода не припиняється. У січні відбудуться зустрічі у радах мікрорайонів. Спільно з мешканцями буде обговорено проблемні питання і шляхи їх вирішення. У лютому – березні міський голова планує відзвітуватися  про роботу за минулий рік.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]