Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Засідання АМУ в Миргороді
2019-04-03

Реалізація повноважень органами місцевого самоврядування: новації в законодавстві, неврегульовані питання земельного законодавства - ключова тема засідання регіональної платформи з вироблення політики у сфері місцевого самоврядування в Полтавському РВ АМУ, що відбулося 3 квітня у Миргороді.

Відкрив засідання Миргородський міський голова, голова Полтавського регіонального відділення Асоціації міст України Сергій Соломаха. Виконавчий директор Полтавського РВ АМУ Галина Безносик привітала учасників засідання та розповіла про ключові напрацювання Асоціації. Ключовою темою засідання були децентралізаційні процеси, успіхи реформи та перешкоди, управління землями громад. Про окремі аспекти законотворчої діяльності в умовах реформування говорив народний депутат України, голова підкомітету з питань земельних відносин Комітету Верховної Ради України Олег Кулініч. Про нюанси в земельному законодавстві та актуальні питання управління землями громади так як просторове планування, землеустрій, оцінка земель розповів доктор економічних наук, завідувач кафедри землевпорядного проектування Національного університету біоресурсів і природокористування України Мартин А.Г. А член ради асоціації «Земельна спілка України» Біленко С.Г., окреслив перспективи розвитку земельного законодавства. Розповів про майбутні зміни у правовому регулюванні реєстрації змін строку оренди землі та убезпечення власника землі від підроблених договорів оренди землі.

Також на засіданні було обговорено низку актуальних правових проблем місцевого самоврядування. Одне з них – утримання доріг, в першу чергу, доріг місцевого значення, які проходять у межах населених пунктів і у межах ОТГ. Також в контексті проблем місцевого самоврядування було озвучено питання щодо необхідності змін виборчого законодавства на майбутніх місцевих виборах.

У ході дискусії члени регіонального відділення АМУ виловилися за оновлення законодавчої бази як необхідної умови запровадження нових стандартів якості життя громади та підтримали звернення міського голови міста Заводське до керівництва області про перегляд Перспективного плану формування території Полтавської області та включити в нього Заводську ОТГ з центром у м.Заводське.

Після теоретичної частини засідання регіональної платформи учасникам показали, як працює Центр надання адмінпослуг та роботу амбулаторій сімейної медицини Миргородського міського центру ПМСД.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]