Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Кому підвищено пенсії з 1 липня?
2019-07-09

            Із 1 липня 2019 року Пенсійним фондом України проведено перерахунок пенсій окремим категоріям громадян. Статтею 7 Закону України “Про державний бюджет України на 2019 рік” визначено розміри прожиткового мінімуму як для основних соціальних і демографічних груп населення, так і в середньому розрахунку на одну особу на місяць. Тож із 1 липня розмір прожиткового мінімуму буде підвищено, що є підставою для перерахунку тих пенсій та їх складових, які визначають виходячи саме із цього показника.

У зв'язку зі зміною розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, із  липня збільшився мінімальний розмір пенсії за віком із 1497 грн. до 1564 грн..

            Мінімальна пенсійна виплата шахтарям зросте із 4491 грн. до 4692 грн. (це три прожиткові мінімуми для осіб, що втратили працездатність), а мінімальна пенсія у разі втрати годувальника із числа військовослужбовців — із 2994 грн. до 3128 грн. (два прожиткові мінімуми для осіб, що втратили працездатність).

            Водночас збільшиться розмір максимальної пенсії, оскільки він також залежить від розміру прожиткового мінімуму — із 14970 грн. до 15 640 грн.. Щоправда, таке підвищення стосуватиметься невеликої кількості пенсіонерів: лише тих, у кого призначена пенсія перевищує 14970 грн. і виплачувалась з таким обмеженням.

            Окрім мінімальних і максимальних розмірів пенсій, із 1 липня 2019 року буде перераховано надбавки за понаднормовий стаж та інші надбавки, підвищення і доплати, що встановлюють на підставі прожиткового мінімуму для осіб, що втратили працездатність.

            Такий перерахунок буде здійснено автоматично, тож звертатися до органів Фонду непотрібно.

            В той же час особам, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування”, мають страховий стаж, для жінок — 30 років, для чоловіків — 35 років, розмір якої станом на 1 липня 2019 року з урахуванням передбачених законодавством надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсії (крім пенсії за особливі заслуги перед Україною) не досягає 2000 грн.,  встановлюється доплата у сумі, що не вистачає до зазначеного розміру.

Миргородський відділ обслуговування громадян (сервісний центр)

управління обслуговування громадян ГУ ПФУ в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]