Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Диспансеризація ВРХ
2018-03-22

Ветеринарна служба постійно приділяє значну увагу профілактиці спільних захворювань тварин і людей. Кожний рік весною і восени худоба, що належить приватному сектору м. Миргород піддається діагностичним дослідженням та профілактичним щепленням проти особливо тяжких захворювань.

Більшість людей-власників тварин з нетерпінням чекають виводку тварин. Адже господарі перші зацікавлені, щоб корову перевірили на те чи інше захворювання, чи не захворіла вона за період стійлового утримання. Щоб знати і не боятися споживати молоко і молочні продукти членам сім`ї, щоб молочко пили і дітки і старенькі, щоб молоко продавали на ринку і здавали заготовачам, щоб покупці були впевнені і задоволені, що продукти одержані від здорової тварини і від такого молока ніхто не захворіє.

Яким захворюванням лікарі приділяють найбільшу увагу? Це сибірська виразка, туберкульоз, бруцельоз, лейкоз.

СИБІРСЬКА ВИРАЗКА – відома давно, як дуже небезпечна хвороба з гострим перебігом, яка вражає різні види сільсько-господарських тварин і людей.

Назва “сибірська” закріпилась за цією хворобою більше як 100 років, коли в сибірі померла велика кількість людей і загинуло десятки тисяч голів худоби.

Люди заражаються сибіркою, головним чином, при догляді за хворими тваринами, вимушеному їх забої, зніманні шкіри, обробці туш або обробці сировини тваринного походження.

Головним профілактичним засобом по недопущенню зараження сибіркою – є стовідсоткове щорічне щеплення ВРХ, коней, овець, кіз.

ТУБЕРКУЛЬОЗ - інфекційне захворювання усіх видів сільсько-господарських і диких тварин, свійських і диких птахів. Найчастіше на туберкульоз хворіють корови, свіни, рідше коні, кози, вівці.

Туберкульоз завдає господарствам значних економічних збитків внаслідок  проведення спеціальних профілактичних заходів  та передчасного забою реагуючих тварин.

Слід зазначити, що хворі тварини можуть виділяти у великій кількості збудник туберкульозу з молоком, сечею, фекаліями, забруднюючи приміщення, вигули, пасовища, корми, водойми, речі догляду за тваринами, одяг і взуття людей. Зараження людини від тварин хворих на туберкульоз найчастіше відбувається при вживанні в їжу непастерізованого або неякісного молока від хворих корів, недостатньо провареного м`яса.

Отже, не дивлячись, що корови 2 рази на рік перевіряються на туберкульоз, тварина може ще задовго до наступної перевірки заразитися, захворіти і стати джерелом захворювання господаря і людей. Тому коли Ви купуєте молоко на ринку, завжди кип`ятіть і пийте лише кип`ячене. Рекомендуємо робити так і власникам тварин.

БРУЦЕЛЬОЗ – це інфекційне захворювання, яке викликається особливою групою мікробів під назвою “бруцели”. Найбільш небезпечним джерелом бруцельозної інфекції є хвора на бруцельоз тварина.

Люди сприятливі до бруцельозу в будь-якому віці, в т.ч. і в дитячому, і заражаються сирим молоком, маслом, бринзою інш. Найчастіше хворіють люди, які мають контакт з хворими тваринами і продуктами тваринного походження.                  ЛЕЙКОЗ ТВАРИН –це інфекційне захворювання, яке вражає клітини  крові, протікає мляво, тварина втрачає вагу, різко збільшуються лімфовузли. Найбільш надійним способом боротьби з лейкозом є своєчасна діагностика, ізоляція і забій хворих тварин.

Як бачимо, вище згадані захворювання лікуванню не піддаються, і лише раннє їх виявлення дає можливість не допустити поширення захворювання серед стада здорових тварин та людей.

Тож з кінця березня 2018 року Миргородська міська державна лікарня ветеринарної медицини організовує диспансеризацію тварин по площах з навколишніми вулицями в м. Миргород та проведення діагностичних досліджень і щеплень худоби приватного сектору.

З усіх питань та для одержання додаткової інформації звертайтеся в міську державну службу ветеринарної медицини за адресою:

м. Миргород,  вул. Сорочинська, 164,

тел. 4-48-18, 4-48-69.

 

 

Адміністрація міської держветслужби

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]